Toše Proeski je bio jedan od najvećih umetnika, može se reći, svih vremena. Energijom i dobrotom je prosto zračio, bio je veoma talentovan i nije postojala osoba koja ga nije volela. Ipak, život sa sobom nosi mnogo nedaća, a to je u slučaju pop pevača bila saobraćajna nesreća koja mu je odnela život. 

Velika tuga je obavila celu estradu tog trenutka, mnogi i dan danas pate za njim, a jedna od njegovih koleginica Goca Tržan je odlučila da progovori o strašnoj nesreći.

"Bila sam sveže porođena. Lena je imala dva, tri meseca. Pozvala me je drugarica iz Zagreba i plače. Ona me pitala: 'Da li je istina da je Toše poginuo', rekla sam: 'Ne lupaj, kako poginuo'. Kaže ona istina je, videla je snimak kako su ga izvukli kod Gradiške ispod kamiona. Ja nažalost tada nisam mogla da idem na sahranu zbog male bebe, to je bio veliki stres za mene", rekla je Goca i dodala: "Nikad neću zaboraviti da sam otišla u Makedonsku ambasadu da se upišem u knjigu ožalošćenih. Posle nekoliko godina sam radila u Prilepu i spavali smo u njegovom rodnom mestu. Tada sam otišla u Muzej i na njegov grob. Nekako smo se oprostili nas dvoje. Imala veliku privilegiju kada pevam '1200 milja' da se nešto desi. Zato mislim da ljudi koji su toliko bili voljeni i talentovani, nikada ne umiru", setno je rekla Goca Tražan u emisiji "Premijera-Vikend Specijal".

Izvor: Lepa&Srećna