Lepa kosa Megan Markl već je opevana i u srpskoj pesmi za Evroviziju, a žene širom sveta su zainteresovane za to da li je kosa u potpunosti njena i kako ispravlja svoje prirodne kovrdže.

"Mama mi je crnkinja, a tata nosi mešavinu holandskih i irskih gena, tako da mi je kosa gusta i prirodno kovrdžava", otkrila je Megan. Kao dete je često muku mučila sa bakom koja bi joj nemilice četkala kosu. "Nije s njom bilo mnogo luksuziranja. Ona nam je i prala kosu", ispričala je žena princa Harija u podkastu u kojem je ugostila Maraju Keri.

"Sećam se kako bi mi naredila da se uhvatim rukama za umivaonik i čvrsto se držim", priča Megan. "Kad mi šamponira i ispere kosu, onda bi mi stavila malo ulja i zategla konjski rep."

megan markl
Profimedia 

Frizer Džordž Nortvud, koji je više puta imao priliku da frizira Megan, kaže da tokom dve godine nikad nije morao da joj stavi ekstenzije. "Mnogi su me zapitkivali da li je to sve njena kosa, ali tvrdim vam da jeste", kaže Džordž.

Megan ima izuzetno negovanu kosu i dosta vodi računa o njoj, a jedna od tehnika koju je redovno praktikovala da je ispravi je brazilsko feniranje. Ovaj tretman s keratinom treba izvoditi preparatima sa proverenim sastavom, a njegovi efekti mogu da traju i između tri i devet meseci.

megan markl
Profimedia 

Važno je da se kosa ispravno neguje, a Megan obavezno nanosi hranljive maske na čitavu dužinu kose i maže ulja za zaglađivanje dlake i sjaj. Obavezan preparat za nju je onaj koji ima "anti-friz" efekat tojest zaglađuje "neposlušne" pramenove.

megan markl.jpg
Youtube / Girl Up 

Najveći šok je bilo njeno pojavljivanje sa vrlo dugom, potpuno ispravljenom kosom na jednom Jutjub događaju. Ravna, duga kosa puštena niz grudi bila je, smatraju mnogi, njen znak da se konačno otrgla od dvorskih protokola koji su je, navodno, sputavali.

Tekst: Lepa&Srećna