Osećaj bola u listu je bio prvi sipmtom koji je osetila Olja Karleuša kada je u telu nastala ozbiljna bolest koju, u prvi mah, niko nije mogao da prepozna. Muž je posumnjao da su njene tegobe nastale od nošenja cipela s visokom štiklom, odmah nakon toga je otišla i na pregled ultrazvukom, ali lekari nisu otkrili uzrok problema.

Već sledećih dana su se javile muke sa disanjem - plitak dah, osećaj da je nešto snažno steže u grudima. Za nedelju dana, obavljeno je više specijalističkih pregleda i tek tada su otkriveni slobodni trombovi u nozi. Važno je reći da kod pevačice nije bilo spoljašnjih promena dubinske tromboze vena - nije se pojavio otok na nozi, niti bilo kakvo crvenilo.

Ipak, situacija je bila alarmantna, jer su neki trombovi stigli i do pluća, pa je sa dijagnozom embolije Olji odmah naložena hitna hospitalizacija.

olja karleusa 2.jpg
Instagram / oljakarleusaofficial 

"Vrlo sam ozbiljno shvatala upozorenja lekara", ispričala je Olja u emisiji "RTS Ordinacija". "Rekli su mi da nema kretanja i ja se, narednih dvadeset dana, nisam ni pomakla. Jedino što sam povremeno menjala položaj u krevetu, s tim što je ugrožena noga ostajala u nepromenjenoj poziciji", kaže pevačica.

Nije joj lako padalo ni nepomično ležanje ni odvojenost od porodice, ali je ustrajala u hrabroj borbi za zdravlje. "Da li ćeš ti, mama, da umreš", pitao ju je sin Pavle, a ona je odgovarala optimistički da je njen plan da živi između 92 i 96 godina. "Ne znam zašto, ali tako sam odavno zacrtala", kaže Olja.

Lečenje uobičajenim medikamentima koji se daju injekcijom u stomak dal su željene rezultate. Pevačica je otpuštena iz bolnice, s tim što je i dalje pod terapijom. Redovno uzima lekove za kontrolu koagulacionih promena u krvi, a ne skida kompresionu čarapu. "Ništa mi ne smeta, imam svoj cilj, a to je borba za zdravlje", odlučna je Olja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna