Smrt omiljene voditeljke Gorice Nešović potresla je javnost. Iznenadni odlazak rastužio je mnoge koji su uživali u njenim emisijama, kolumnama koje je pisala, a najviše njene najbliže koji su imali privileguju da u njenom društvu uživaju svakodnevno. Jedan od njih je i njen dugogodišnji prijatelj i kolega Dragan Ilić. Upravo on je otvorio komemoraciju Gorici, koja je juče sahranjena na groblju Orlovača.

"Čuvala je drage ljude između sebe. Čuvajte se međusobno. Tu su Marko i njena sestra Saška, kojima ću se naći. Kad joj je bilo najteže, zvali smo je da joj kažemo da smo naručili novi kompjuter preko koga ćemo da je uključimo, a ona je rekla da kidamo. Kad su je pitali šta radi, ona je rekla da vodi program. Čuvajte se, uživajte u muzici", rekao je Ilić i istakao da Gorica nikada nije želela komemoraciju.

"Tu si svi koji su voleli Goricu, a i oni koje je ona volela. Ujedinila je NUNS i UNS. Nije ovo parastos, nego žurka. Nećemo napraviti veliku buku da nam ne bi upala murija. Na samom početku sam hteo da vam kažem da sve radimo s velikim rizikom. Nećemo da pravimo cirkus od njenog odlaska, jer je ona tu. Znam da ću do kraja trpeti zvocanje zbog ovoga. Gorica nije želela komemoraciju ", rekao je Ilić, kako prenosi "Kurir". Nakon čega je usledio minut ćutanja, a prisutnima se obratila i Goričina najbolja drugarica Jelica Greganović.

"Dobro je što vas ne vidim sad od ovog svetla, jer bih se rasplakala, a ne želim to. Juče sam plakala i već sam popila dva leka za smirenje, s znam da Gorica ne bi volela da ovo pretvorimo u plakanje. Ne nosim danas crninu. Danas nosim ono što Gorica očekuje od mene. Išle smo zajedno u gimnaziju. Za nju sam bila šminker i štreber, pa se nismo družile. Kad se završila škola, pozvala me je na kafu i počele smo da se družimo. Gorica nije bila neko ko je radio na radiju, već je bila radiju. Otišla bi u šoping u Mađarsku i tri dana je slušala radio. Nije razumela jezik, ali jeste melodiju jezika. Moj život je bio privatan i poslovan. Osećam da sada nema pola mene. Nadam se da će svi ovi koji me mešaju nastaviti da me zovu Gorica i da me mešaju s njom. Moja mala sedi i pije kafu na nekom oblačku. Goricu treba ispratiti širokim osmehom", rekla je njena najbolja prijateljica sa suzama u očima.

Komemoracija Gorice Nešović Kurir televizija

Gorica Nešović je preminula 6. oktobra, u 59. godini života, a iza sebe je ostavila sina Marka kojeg je dobila u braku sa muzičarem Slobodanom Nešovićem Lokom, koji je poznat i kao član emisije "Četiri i po muškarca".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna