Gorica Nešović napustila nas je juče u 59. godini života i ostavila prazninu u srcima svojih najbližih, porodice, prijatelja, kolega, ali i svih onih koji je nisu lično poznavali, ali su se godinama budili uz njen glas, čitali njene knjige i kolumne.

Slomljena odlaskom poznate voditeljke je i njena najbolja prijateljica, novinarka i pisac Jelica Greganović. Jelica i Gorica bile su saradnice i bliske prijateljice dugi niz godina, a Greganovićeva je podelila objavu koja je mnogima naterala suze na oči.

"Moje najbolje drugarice više nema. Umrla mi je", reči su u koje je Jelica utkala svu svoju bol, a koje je podelila uz zajedničku fotografiju sa Goricom.

Gorica i Jelica su, inače, zajedno pisale i knjigu "Priči nikad kraja".

Gorica Nešović rođena je 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru je započela 1982. godine na Studiju B, kao radijska voditeljka, a zatim je početkom devedesetih godina prošlog veka vodila emisije na Trećem kanalu.

Tokom duge i bogate karijere bila je i programska direktorka Radija B92 i voditeljka jutarnjeg programa "Dizanje". Na Prvom programu Radio Beograda je zajedno sa kolegom i prijateljem Draganom Ilićem uređivala i vodila emisiju "Buđenje", da bi zatim prešli na radio "Indeks". Objavila je tri knjige. Iza sebe je ostavila sina, kojeg je dobila u braku sa Slobodanom Nešovićem Lokom, sa kojim je u zajednici provela 10 godina.

gorica-nesovic5.jpg
Youtube / Printscreen / NOVA S 

Gorica Nešović se poslednjih godina borila sa dijabetesom, a o svojoj borbi svojevremeno je govorila za medije. Zbog problema koje joj je ova bolest zadala u jednom trenutku je izgubila vid na oba oka.

"Jedne noći sam se probudila i videla da je televizor - koji je meni uključen i danju i noću - crven. Crveno je bilo i sve u sobi. Nekako sam uspela da zaspim, a ujutru odmah otišla na pregled. Pokazalo se da je pukao krvni sud u oku, ne kapilar s prednje strane, već unutar same retine. Doktorka je rekla da će pokušati sa injekcijama, ali da će možda biti potrebna operacija. Prva reakcija mi je bila - ne, injekcija u oko, ali stvarno me ništa nije bolelo", ispričala je Gorica jednom prilikom u emisiji "RTS Ordinacija".

Nakon toga je voditeljki pukao kapilar i u drugom oku i ona je potpuno izgubila vid. Usledila je operacija.

"Doktorka mi je rekla da je bolje što to nisam mogla da vidim. I oni su o tome samo znali samo iz literature. Operisana sam hitno na VMA, a dr Kovaču sam zahvalna što mi je, ne samo vratio vid, već mi je vratio i život - veru da sve može biti bolje. Godine nelečenog dijabetesa izazivaju strašna oštećenja u organizmu, a sve može da reši insulin, koji se sad s lakoćom daje i pažnja usmerena na zdravu ishranu", pričala je Gorica Nešović.

Još fotografija Gorice Nešović pogledajte u galeriji ispod.

Youtube / RTS Ordinacija, Youtube / Printscreen / NOVA S Voditeljka Gorica Nešović preminula je u 59. godini.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna