Gorica Nešović preminula je danas u 59. godini života, a iza sebe je ostavila naslednika Marka kojeg je dobila u braku sa muzičarem Slobodanom Nešovićem Lokom, koji je poznat i kao član emisije "Četiri i po muškarca".

Voditeljka je jednom prilikom govorila o razvodu, te navela da je sa bivšim suprugom ostala u prijateljskim odnosima.

Slobodan Nešović Loka
Youtube / Printscreen / NOVA S 

"Dobro je da s bivšim partnerom ostanemo u dobrim odnosima, ne samo zbog dece već i zbog zajednički provedenih godina koje su bile lepe. Ne traje sve večno, odnosi treba da se neguju, nekada uspe, nekad ne. Svakako je dobro kad je razvod dogovor, prijateljski rastanak. I za to se valja potruditi. Ako je neko s nekim bio u braku, to prvo govori da je moralo u tom braku da vam bude i dobro. Pa, ne mogu ja kao neka budala da pljunem u te godine", objasnila je svojevremeno Gorica.

Nakon razvoda oca i majke, Marko je nastavio da živi sa Goricom, a ona se jednom prilikom na svom blogu osvrnula na epitete "samohrana majka" i "raspuštenica", koje su joj pojedini dodeljivali u komentarima.

"Kad sam se razvela, upala sam u status 'samohrane majke'. Kako to glupo zvuči, kao - hrani se sama. Ima i gora varijanta - raspuštenica. Raspuštena, radi šta hoće. Ponižavajuće", napisala je tada voditeljka.

gorica-nesovic5.jpg
Youtube / Printscreen / NOVA S 

"Slušala sam razne komentare, ali nema veze. Sve prođe. Srećna sam što sam mogla sama da odlučujem o svojoj sudbini, da ne zavisim ni od koga, što sam naučila da racionalizujem stvari, spoznala šta hoću, a šta neću. Kad napravite listu prioriteta, sve postaje jasnije", navela je ona, takođe, jednom prilikom.

Gorica je na svom blogu, između ostalog, pisala i o alimentaciji.

"Alimentacija, kakva ružna reč. Asocira na nešto mučno, nemoguće, na bol u stomaku, na nepravdu, na sistem koji ne funkcioniše. Više zvuči kao bolest, nego kao pravda za decu. Alimentacija kao demencija. Da se razumemo, ne duguju oni te pare svojim bivšim ženama, već svojoj, zauvek, deci", isticala je.

Voditeljka se godinama borila sa bolešću koju zovu "tihim ubicom" - dijabetesom, a o tome je otvoreno govorila za medije, kako bi svojom pričom dala podršku svima koji prolaze kroz isto.

Gorica Nešović rođena je 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru je započela 1982. godine na Studiju B, kao radijska voditeljka, a zatim je početkom devedesetih godina prošlog veka vodila emisije na Trećem kanalu.

Tokom dugogodišnje karijere bila je i programska direktorka Radija B92 i voditeljka jutarnjeg programa "Dizanje". Na Prvom programu Radio Beograda je zajedno sa kolegom i prijateljem Draganom Ilićem uređivala i vodila emisiju "Buđenje", da bi zatim prešli na radio "Indeks". Tokom karijere je objavila tri knjige. 

Još fotografija Gorice Nešović pogledajte u galeriji ispod.

Youtube / RTS Ordinacija, Youtube / Printscreen / NOVA S Voditeljka Gorica Nešović preminula je u 59. godini.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna