"Nikad nisam ništa rekla, ali jeste bolelo", jedna je od poruka kojom je Šakira uzdrmala Instagram predstavljajući svoju novu pesmu. Svi tumače da je numera "Monotonija" poruka njenom mužu Žeraru Pikeu koji ju je prevario posle 12 godina braka.

zerar pike 0722985582.jpg
Profimedia 

Bračni kolaps koji je odjeknuo kao medijska bomba ovog juna dobija svoj epilog na sudu ovih dana. "Znala sam da će se ovo dogoditi", peva Šakira u pesmi za koju kažu da će postati hit, a slike koje je pokazala na Instagramu najavljuju pakleni spot.

U videu koji je lajkovalo više od milion ljudi vidi se muško stopalo u crnoj cipeli kako gazi ljudsko srce, predstavljeno u gotovo jezivom, realističnom obliku. Ipak, stihovi su malo umekšali ovaj strašni klip. "Nije to bila tvoja greška", "a nije ni moja", piše u odvojenim postovima na Šakirinom profilu, a onda ona konačno otkriva - "za sve je kriva monotonija".  

Pevačica je podelila i klip od nekoliko crteža sa jasnim značenjem - srce probodeno bodežom je drevni simbol koji ceo svet razume.

A glavna poruka glasi ovako: "Da bih tebe učinila celovitim, sebe sam razbila u paramparčad. Bila sam upozorena, ali nisam na to obraćala pažnju. Ne govori mi da ti je žao. Dobro te poznajem i znam da lažeš."

sakira i zerar pike 0358577448 b.jpg
Profimedia 

Da li ovi stihovi imaju baš tako direktnu vezu sa bračnim problemima s kojima se lepa Kolumbijka suočila? Da li je osećala kao daje deo sebe u toj vezi i ne dobija dovoljno zauzvrat? Odgovarajući na ovo pitanje, Šakira je bila prilično jasna. "Mogu da kažem samo da sve što osećam - bilo svesno ili podsvesno - sve kroz šta ja prolazim ima svoj odraz u muzici koju stvaram i spotovima koje snimam", rekla je za magazin Elle.

Izvor: Lepa&Srećna