Život na velikim dvorovima oduvek je vezan za dragulje, a britanska kraljevska porodica je poznata po bogatstvu i legendarnom nakitu. Nova generacija žena u palati nosi fantastične ogrlice, dijademe i minđuše, pa se komadi Kejt Midlton i Megan Markl prepričavaju danima.

Ovi modni detalji imaju i specifičnu simboliku u mnogim prilikama. Tako su na sahrani kraljice Elizabete dve snaje nosile bisere, u znak tuge. Megan je čak zamereno što je stavila biserne minđuše, a kraljicu - koja joj ih je poklonila - nije dovoljno uvažavala.

Kraljica supruga Kamila ima i ličnu kolekciju, a neke delove nakita je dobila i na poklon kad se udala za kralja Čarlsa. Ipak, jednu vrstu nakita ne nosi nikad i priznanje povodom toga je bilo iznenađenje za mnoge.

U razgovoru o unukama Lolom Parker Boulz (15) i Elizom Lopes (14), Kamila je ispričala kako se obe već uveliko interesuju za modu. "Znate, ponekad je zastrašujuće kad ih vidite, s tako puno šminke, izbušenih ušiju, s kosom u neobičnim bojama", izjavila je za Vog.

kraljica kamila 0699713342.jpg
Profimedia 

Na pitanje da li će i ona probušiti uši kako bi pratila trend, odgovorila je odlučno: "Sigurno neću sebi pokloniti minđuše za bušne uši za 75. rođendan", davši do znanja da je dovoljno dugo odolevala trendu i ne namerava da ga prihvat.

Kamila nosi minđuše na klips, a ima zavidnu kolekciju, naročito onih od bisera. Broju ogrlica se ni broja ne zna, a najviše voli četvorostruku nisku bisera sa okruglom kopčom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna