Kruna Una Mitrović je mlada voditeljka koja gradi karijeru na televiziji Hepi, a hrabro priča o bolesti koju je preživela kao dete. Bila je obolela od non Hočkin limfoma, karcinoma limfnih tkiva. "Bolovala sam od Burkitovog limfoma, jako je redak", kaže Kruna.

Limfom je maligna bolest limfocita - belih krvnih zrnaca. Oni počnu da se nenormalno dele i rastu, a bude poremećen i prirodan proces odumiranja ostarelih ćelija. Zbog skupljanja takvih limfocita u limfnim čovorima, oni postaju uvećani. Limfom može da zahvati jetru, srž u kostima i slezinu.

Burkit limfom je vrlo agresivan tip limfoma. Premda se Burkitov limfom može razviti u svakoj dobi, najčešći je kod dece i mladih odraslih, naročito muškaraca. Burkitov limfom naglo napreduje i brzo dovodi do smrti ako se ne leči. Međutim, uz pomoć savremenih terapijskih opcija, uspešno se leči.

kruna una mitrovic 2.jpg
Youtube / TV Happy 

"Sam period lečenja za mene nije bio stresan, jer nisam bila svesna težine stvari sa kojima treba da se izborim. Nije mnogo stvari zavisilo od mene", priseća se Kruna koja je imala 12 godina kad joj je otkrivena bolest.

"Na svu sreću to je bilo i prošlo. Ne mogu da kažem da na to često zaboravim, ali ne mogu ni da kažem da je to obeležilo taj deo mog života. Bila sam srećna i vesela i dok je samo lečenje trajalo onoliko koliko sam mogla", priča voditeljka.

"Moja mama je sve vreme bila uz mene. Mislim da je to bilo najtežih šest meseci njenog života. Možda jeste braunila bila u mojoj ruci, ali osećala je isto što osećam i ja", otkriva Kruna.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna