Iako su se viđali godinama pre toga i, prema pisanju medija, bili u tajnoj vezi, kralj Tajlanda Maha Vadžiralongkorn (70) i kraljica Sutida (44) vezu su krunisali brakom pre tri godine, a ona je njegova četvrta supruga. Kralj Tajlanda prethodno je bio oženjen tri puta i ima sedmoro dece.

Priča o njihovom upoznavanju dostojna je filmskog scenarija, budući da je Sutida prvobitno radila kao stjuardesa, a potom se pridružila kraljevoj gardi.

Kraljica Sutida
Profimedia 

Sadašnjeg supruga Sutida je, kako se navodi, upoznala tokom jednog leta dok je kao stjuardesa bila zaposlena u kompaniji Taj Ervejz. Nije ni slutila da će jednog dana postati kraljica Tajlanda, a 2013. godine pridružila se kraljevoj gardi i postala komandant kraljevske bezbednosne jedinice. Potom je 2016. godine dobila čin generala vojske.

Pričalo se da je Sutida godinama bila kraljeva ljubavnica, kao i da su zajedno viđani na putovanjima, najčešće u Nemačkoj, gde su uglavnom bili obučeni u ležernu garderobu. Kralj je nosio majicu bez rukava, sandale i farmerke, dok je Sutida bila u uskim majicama koje su joj otkrivale stomak i u visokim potpeticama.

Kada su se 2019. godine venčali, kraljevska porodica saopštila je da se kralj Maha oženio generalkom Suditom iz jedinice koja brine o njegovoj bezbednosti i proglasio je kraljicom.

Kraljica Sutida
Profimedia 

"Kralj Vadžiralongkorn odlučio je da se oženi generalom Sutidom Vadžiralongkorn Na Ajudhia i proglasi je kraljicom Sutidom, i ona će imati kraljevsku titulu i status kao deo kraljevske porodice", navedeno je tada u saopštenju.

Na snimcima sa njihovog venčanja videlo se da su ceremoniji prisustvovali i drugi članovi kraljevske porodice, a prikazan je i obred tokom kog kralj svojoj supruzi glavu posipa svetom vodom. Kralj je na venčanju nosio belu uniformu, a Sutida je bila u tradicionalnoj odeći roze boje.

Pojedini mediji nakon kraljevskog venčanja preneli su da je Sudita na svim fotografijama sa ceremonije izgledala tužno, iako bi to trebalo da bude jedan od najsrećnijih dana u njenom životu.

Još fotografija kraljice Sutide pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Tajlandska kraljica Sutida

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna