Da članove kraljevskih porodica muče brojni problemi iako su privilegovani svojim statusom postalo je jasno odavno. Princ Hari i Megan Markl potpuno su srušili iluziju da je život iza zidina palate bajka. Pored brojnih pokušaja probleme sa kraljevskom porodicom ne uspevaju da reše, a čini se da situaciji nije bolja ni u danskoj monarhiji.

Kraljica Danske Margareta Druga oduzela je deci najstarijeg sina Joakima titule princeva i princeza. Najstariji Nikolaj koga zovu najlepšim princem u Evropi ne krije koliko je tužan zbog onoga što se dogodilo.

Njegova majka, Aleksandra rođena je u Hong Kongu i ima englesko, kinesko, austrijsko i češko poreklo, a princ Nikolaj je i te kako uspešan u svetu mode. Krasio je naslovnicu "Voga", a bio je zaštino lice "Diora".

Od početka 2023. godine on više neće moći koristiti titulu Njegovo Kraljevsko Visočanstvo, baš kao ni njegova mlađa braća i sestra, jer tada stupa na snagu odluka kraljice Margarete koja je, po njenom mišljenju, 'najbolja za njihovu budućnost'. Povodom ove kraljičine odluke oglasila se i grofica Aleksandra koja je izrazila nezadovoljstvo, a Nikolaj ne krije koliko je razočaran.

Danski princ Nikolaj ostao bez titule
Profimedia 

"Cela moja porodica i ja smo jako tužni. Mi smo, kao što su i moji roditelji izjavili, u šoku zbog ove odluke koja je došla iznenada. Zbunjen sam i nije mi jasno zašto je ovo moralo da se dogodi", rekao je Nikolaj za danske medije.

Pogledajte fotografije članova danske kraljevske porodice u galeriji ispod.

Profimedia Danska kraljevska porodica

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna