Italijanska glumica Monika Beluči je sinonim za vanvremensku lepotu. Svojih 58 godina nosi sa dostojanstvom i nema potrebu da tragove starenja skriva plastičnim operacijama. Izgled duguje pre svega dobrim genima. Svojevremeno je ispričala da su njeni roditelji bili na mukama kada je bila devojčica - bila je toliko lepa da su morali da je kriju od znatiželjnih pogleda.

Čim bi je ugledali, prilazili i pitali ih: "Kako vam je ćerka toliko lepa?".  Majka priroda je prema fatalnoj Italijanki bila darežljiva, ali ona smatra da je njena jedina tajna u tome što je srećna, zadovoljna i ispunjena žena.

"Zadovoljna sam sobom, ali ne zato što sam lepa. Znam mnogo lepih ljudi i njihovi životi su apsolutno užasni. Nezadovoljni su sobom. Biti srećan sam sa sobom ne znači kako izgledaš, već kako osećaš. Srećna sam jer sam okružena ljubavlju", rekla je jednom prilikom Monika.

Monika Beluči napunila 58 godina
Profimedia 

 O njenoj posebnosti svedoče i izjave koje je davala na temu lepote.

"Prvo dete sam rodila sa 40, drugo sa 45, snimala u Bondu sa 50 i nikad ne bih volela da ponovo imam 20 godina. U mladosti imate beuatie di diable (đavolsku lepotu), kako kažu Francuzi, lepotu koju ne shvatate, koju niste spoznali. Ali, kad ti je 50, u tebi se rađa lepota druge vrste, lepota koja ti daje snagu. Ta snaga nije vezana za spoljašnu lepotu!", rekla je svojevremeno glumica.

Monika Ana Maria Beluči, rođena je u selu Čita di Kastelo 30. septembra 1964. godine kao jedino dete vlasnika transportnog preduzeća Luiđija Belučija i slikarke Marije Gustineli. 

Pogledajte još fotografija Monike Beluči u galeriji ispod.

Profimedia Njena lepota odoleva godinama