Porodična istorija Kejti Kurik bila je uvek upozorenje za poznatu voditeljku da vodi računa o svom zdravlju. Njen otac je bolovao od karcinoma prostate, a majka od non-Hodžkinovog limfoma.

I sama je redovno odlazila na preglede, a onda je - samo jednom - zakasnila na mamograf samo šest meseci.Otkriven joj je karcinom dojke.  "Tresem se kad samo pomislim šta je moglo da se desi da sam odlagala mamografiju i dalje", napisala je u tekstu objavljenom na njenom sajtu.

Kad su joj rekli dijagnozu, soba je počela da se okreće oko nje, piše Kejti. "Bilo mi je muka i morala sam da se sklonim u jedan ćošak. Govorila sam vrlo tiho, mnogo mi se pitanja uskovitlalo u glavi. Šta to znači? Da li će mi ukloniti dojku? Da li ću ići na hemioterapiju? Kakve će mi biti nedelje, meseci, godine... ?"

kejti kurik 3.jpg
Instagram / katiecouric 

Kejti je u julu bila podvrgnuta operaciji i izvađen je tumor veličine oko 2,5 centimetra. Ispitivanje je pokazalo da je karcinom bi u stadijumu 1A, a da su prognoze dobre i da nije potrebna hemioterapija.

U septembru je podvrgnuta zračenju. Ona podseća sve žene na važnost redovnih pregleda. "Zahvaljujem bogu što je 2022. godina i što uživamo u rezultatima moderne medicine i svih onih naučnika koji su se potrudili da razviju bolje metode analize i lečenja raka dojke", ističe Kejti.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna