Elizabet Tejlor sticajem okolnosti rođena je 1932. godine u Londonu iako su joj roditelji poreklom iz Kanzasa. Nije bilo potrebno mnogo vremena da lepu devojčicu neobične boje očiju uoče filmski agenti. Slavu je stekla još kao devojčica  u prelepom klasiku "Lesi se vraća kući“. Oskara je dobila 1961. godine i tada je već bila najplaćenija filmska zvezda. Fatalna lepotica udavala se sedam puta, a ljubav njenog života bio je Ričard Barton.

"Sreća me je pratila od dana kada sam ugledala svet. Sve mi je bilo pruženo na dlanu: izgled, slava, bogatstvo, počasti, ljubav, ali sam tu sreću platila velikim nesrećama – užasnim bolestima, destruktivnim zavisnostima, neuspelim brakovima", rekla je jednom prilikom slavna glumica koja je imala četvoro dece koji su joj podarili desetoro unuka. Izuzetno je bila vezana za unuku Naomi Delus Vilding, koja danas ima 46 godina. Njih dve su imale poseban odnos.

"Sećam se da sam sedela na podu njene garderobe, samo gledajući kako se sprema, kako se odvija njena transformacija. Samo zato što je neko superzvezda ne znači da ne može da bude ljubazna baka, koja nas je uvek dočekivala s radošću", kaže Naomi za poznatu baku, koja je i ovu ulogu prihvatila s radošću.

Unuka Elizabet Tejlor
Profimedia 

"Takođe je osećala odgovornost za vaspitanje mlađih generacija u porodici. Bilo joj je važno da nam usadi te vrednosti", rekla je Naomi.

"U kući moje bake Švajcarskoj postojalo je sklonište za bombe koje je ona pretvorila u svoju garderobu. Svi bi sišli da izaberu nešto što će obući. Ako je nekome nešto dobro stajalo, baka im je često dozvoljavala da to zadrže", tvrdi unuka legendarne glumice.

 "Više od svega, ona mi je dala samopouzdanje. Učinila je da se osećam kao da mogu sve“, kaže Naomi i ističe da ju je Elizabet navela da bude odvažna.

Elizabet Tejlor preminula 23. marta 2011, u snu, u svojoj 79. godini, dok su je deca držala za ruke.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna