Velika Britanija i svet danas se opraštaju od kraljice Elizabete koje je preminula 8. septembra. Vladarku koja je na tronu provela punih 70 godina na večni počinak ispratiće svetski lideri i zvaničnici, predstavnici verskih zajednica, oko milion građana u centru Londona i njena porodica. 

U poslednjem trenutku odlučeno je da sahrani prisustvuju princeza Šarlot i princ Džordž. Dvoje najstarije dece Kejt Midlton i princa Vilijama, imaće posebnu ulogu na spovodu svoje prabake. Oni će hodati iza kovčega pokojnog monarha odmah posle roditelja, ispred princa Harija i Megan Markl. Princ Luis ima četiri godine i premlad je da bi prisustvovao ovakvom događaj, pišu britanski mediji.

Princeza od Velsa otkrila je kako se njena deca nose sa činjenicom da im je prabaka preminula i objasnila da najstariji sin Džordž tek sada shvata koliko je njegova prabaka bila važna.

Britanski mediji prenose da je kraljica Elizabeta bila izuzetno bliska sa svojim prauncima. "Gan-Gan" kako ju je zvao princ Džordž koristila je skajp da ostane u kontaktu sa decom kada je odsutna i uvek im je donosila male suvenire sa svojih putovanja. 

Profimedia Sahrana kraljice Elizabete

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna