Najstariji sin kraljice Elizabete zvanično je proglašen kraljem, a nije tajna da Čarls III i Kamila, kraljica - supruga ma koliko se trudili uvek će biti manje omiljene osobe britanske kraljevske porodice.  Upućeni kažu da je novi kralj preosjetljiv, nesiguran, preblag, razmažen, komplikovan i previše orjentisan na sebe i svoje potrebe. Odrastajući u palati, uz brojnu poslugu i osoblje koje mu je stajalo na raspolaganju, princ Čarls jednostavno nije iskusio običan život. To je dokazao i kada je jednom otišao da poseti prijatelja koji živi na selu.

"Dan ranije poslao je kamion svojih stvari koje su morale da ga dočekaju. Poslao je svoj krevet s anatomskim madracem, wc školjku i posebnu vrstu toalet papira koji koristi. Čak su uramljene slike škotskih pejzaža morale da budu okačene u gostinjskoj sobi u kojoj je boravio za vreme odmora", tvrdi književnicaTina Braun, koja je knjigu o životu britanskih monarha.

Mnogi detalji o životu novopečenog monarha nisu poznati široj javnosti.

  • Kao je dete je bio jako osjetljiv, a vršnjaci su ga u školi maltretirali zbog viška kilograma i klempavih ušiju koje je kasnije operisao
  • Sa samo 14 godina izazvao je skandal kada je nakon školske vožne brodom naručio alkoholno piće. Na njegovu nesreću, pored njega je sedio novinar koji je objavio priču, a zbog toga je Čarlsov telohranitelj dobio otkaz.
  • Prvi je član britanske kraljevske porodice koji ima akademsko zvanje. Nije je se dobro slagao sa svojim ocem, princom Filipom, jer je navodno on bio strog u vaspitanju.
  • Mnogi novinari koji su intervjuisali Čarlsa ispričali su kako je vrlo pristupačan, dok se ne upale kamere. Novi kralj navodno mrzi da daje televizijske intervjue jer mu je jako neugodno.
  • Čarls voli da bude sve po njegovom. Svi kuvari koji rade za njega znaju tačno u koliko sati trebaja da mu serviraju čaj, kolače i jaja, a on se navodno naljuti ako ne bude kako je zamislio. Za razliku od ostalih članova kraljevske porodice koji često putuju komercijalnim letovima i ostalim prijevoznim sredstvima, kralj Čarls isključivo putuje privatnim avionima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna