Slomljena od tuge i bola, Verica Rakočević emotivnom porukom oprostila se od monahinje, mati Makarije, koja je preminula. Verica i mati Makarija upoznale su se 2007. godine, a kreatorka ističe koliko ju je cenila, volela i poštovala.

"Moja divna mati Makarija upokojila se. Nažalost, to sam tek danas saznala sa velikom tugom. Milica Obradović bila je doktor hemijskih nauka, a Teološki fakultet završila je u Solunu. Govorila je francuski, grčki i engleski. Čuveni je ikonopisac i autor nekoliko knjiga. Važila je za temperamentnu i snažnu ličnost, veoma pravedna, tako da je bila jako cenjena i uvažavana i od međunarodnih čelnika prisutnih na Kosovu i Metohiji. Igumanija manastira Sokolica bila je od 1991. do 2022. godine", počela je Verica svoju objavu.

Kreatorka je zatim objasnila kada je upoznala mati Makariju i opisala kakav utisak je ostavila na nju.

"Upoznale smo se davne 2007. godine u manastiru Sokolica, koji sam obišla jednom prilikom kada sam želela još jednom da vidim rodno Podujevo. Od tada, pa do današnjeg dana nisam srela posebniju ženu, posvećenu Bogu, pravdi, sa ljubavlju kojom je mogla da obgrli planetu. Od svih gostiju na mojih sto revija do sada, ovo je bila najveća čast, milost i nagrada. Poklonila mi je Belog anđela kojeg je naslikala, a posveta: "Vašim haljinama možete Anhele obući" je priznanje kao da sam dobila najveću nagradu na svetu", napisala je kreatorka.

Verica se prisetila i njihovog poslednjeg susreta.

Otac Verice Rakočević
Youtube/Printscreen/Kurir 

"Poslednji put smo se videle pre tri godine. Blagost, ljubav, posebnost i mir kojima me je darivala svojim prisustvom ostavili su zauvek pečat na mojoj duši. Gospode, usnuli sluškinji svojoj igumaniji Makariji, podari večno spomen. Zbogom mati i hvala što si me počastvovala svojom ljubavlju", poručila je neutešna kreatorka.

Kao i u svim životnim trenucima, pa tako i u onim teškim, Verici Rakočević je najveća podrška njen suprug Veljko Kuzmančević, a još njihovih fotografija možete pogledati u galeriji ispod.

Instagram/Kuzmancevicc Verica Rakočević i njen suprug Veljko Kuzmančević, bez obzira na veliku razliku u godinama, nikada nisu posumnjali u svoju odluku da se venčaju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna