Nakon što je prošle godine prikazan film "Toma" o životu legendarnog pevača Tome Zdravkovića, o detaljima iz njegove biografije ne prestaje da se priča.

Njegov odnos sa Silvanom Armenulić i tada je, a i danas, decenijama kasnije, nastavio da intrigira javnost. Na početku Tomine karijere, on i Silvana nastupali su zajedno, a na internetu je osvanula fotografija sa jednog skupa u Braničevu, kojem su prisustvovali 1972. godine.

Lokalni organizatori skupa tada su im organizovali svečani doček, a na fotografiji se vide Silvana i Toma kako vidno raspoloženi jedu piletinu prstima.

Iako je često govorila da je večiti pesimista, na pomenutoj fotografiji Silvana je bila vesela i nasmejana.

"Veliki sam pesimista. Bojim se života, budućnosti, onog što će sutra biti. Strepim da li će ga uopšte biti", rekla je Silvana u jednom intervjuu baš te 1972. godine, kada je i održan pomenuti skup.

Samo četiri godine kasnije, pevačica je tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći, a Toma je njenu smrt veoma teško podneo.

Čuveni boem ženio se četiri puta, a Tomina poslednja supruga Gordana, koja je sa njim bila do smrti, svojevremeno je govorila o pevačevom odnosu sa Silvanom.

"Pričao mi je o Silvani, da je dobar drug, prijatelj sa njom. Ja mislim da je tu postojala jedna specifična veza između njega i Silvane. Poznavajući mog muža, pošto je bio zaljubljive prirode, verovatno da jeste bio zaljubljen u nju, pošto je ona u to vreme bila nedostižna za njega. Ona kada je umrla, on je stvarno bio očajan. Nije mogao da shvati da je više nema. Oni jesu imali jednu specifičnu vezu, u svakom slučaju bile su u pitanju emocije", rekla je jednom prilikom Gordana Zdravković.

Toma Zdravković preminuo je u septembru 1991. godine, nakon duge borbe sa rakom prostate.

Neke od fotografija legendarne Silvane Armenulić pogledajte u galeriji ispod.

Screenshot / Youtube / srbabeg Legendarna pevačica slavu je stekla pevajući u seriji "Ljubav na seoski način"

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna