Kejt Midlton i princ Vilijam se spremaju da se presele u kuću Adelejd, u Vindzoru, a sa više strana stižu napadi zbog posledica koje će ova selidba izazvati.

Odluka o tome je doneta iz nekoliko razloga, a bezbednost je bila jedno od glavnih pitanja. Dok su živeli u Kensingtonu, bili su - kako se često pisalo - kao "zlatne ribice u akvarijumu", jer publika ima pristup u Kensingtonske vrtove.

Dodatni problem je odlazak do škole u Betersiju koji je predstavljao pravu noćnu moru sa stanovišta bezbednosti, a princ Džordž i njegova pratnja su je preživljavali dvaput dnevno.

kejt midlton princ dzordz vilijam
Profimedia 

Sada će svo troje dece krenuti u istu školu, u blizini Askota - Džordž ima devet, Šarlot sedam godina, a najmlađi Luj, sa četiri godine, kreće u predškolsko.

Međutim, i iz škole Lembruk, u koju su upisani, stižu novi napadi. Roditelji se, zapravo, ljute, jer smatraju da će opuštena atmosfera u školi biti potpuno uništena.

"Sve će se promeniti zbog novog sistema obezbeđenja koje će uvesti", ispričala je jedna majka, a većina britanskih medija prenosi i druge izraze zabrinutosti. "Uvešće elektronsku kapiju sa nadzorom", "Božićna proslava će postati formalna" su samo neke od primedbi, a među najoštrijima je tvrdnja da će "naoružani policajci visiti po drveću oko škole".

kejt midlton princ dzordz vilijam sarlot luj
Profimedia 

Kejt i Vilijam su napadnuti i zbog navodnih povećanih troškova koje će ova selidba prouzrokovati. Njih dvoje zadržavaju i Kensigtonsku palatu, jer će im tamo ostati radna rezidencija, a održavaju i desetosobnu kuću na selu Anmer Hol.

"Sva ta zdanja zahtevaju i grejanje i obezbeđenje", navela je jedna od grupa u kampanji protiv ove selidbe. "Treba da ih je sramota zbog ove odluke, donete u trenutku kad se toliki ljudi bore s rastom životnih troškova."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna