Glumačka profesija je neko vreme važila za skromno plaćenu, ali rast domaće produkcije je podigla honorare srpskih zvezda. Jedna od najplaćenijih je Milica Milša, čija dnevna zarada iznosi 450 evra. U poređenju sa platama drugih glumaca, to ne deluje kao visoka suma, ali treba je pomnožiti sa brojem snimajućih dana.

Zahvaljujući ulozi Ade Kanački, postala je najzaposlenija glumica u Srbiji u poslednje tri godine. Toliko već traje megapopularna telenovela, a Milša je snimila 586 epizoda. Čeka je još dosta dana, jer će serija imati više od 800 epizoda.

Milica Milša i Žarko Jokanović u ljubavi su više od dve decenije
ATAImages/G.G 

Najplaćeniji i najmlađi je Miloš Biković, koji je zahvaljujući ulozi Aleksandra Tirnanića Tirketa u "Montevideu", a zatim i Maraša u "Južnom vetru" postao velika zvezda.

On ima honorar od 2.000 evra dnevno, koliko zarađuju i Žarko Laušević, Miki Manojlović i Aleksandar Berček, kako piše Informer. 

milos bikovic 2.jpg
Instagram / bikovic 

Oni drže cenu ne samo talentom već i činjenicom da ne prihvataju svaku ulogu. Ipak, kad se sve sabere, Miloš je ipak najplaćeniji jer odlično zarađuje u Rusiji. Prema nekim napisima, jedan snimajući dan u filmu "Sluga" donosio je Bikoviću i po 5.000 evra. Bio je to, kako se tvrdi, najgledaniji film u istoriji ruske kinematografije.

Omiljeni srpski glumci Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Milan Marić, Miloš Timotijević i Raša Bukvić imaju, najčešće, honorare od 1.500 evra po danu. Jedina glumica koja nadmaši sve njih je Seka Sablić, zvezda čije učešće u nekom projektu automatski "garantuje" visoku gledanost.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna