Trajne tetovaže su većini ljudi stvar ozbiljne odluke, ali tetovaža kanom mnogima izgleda kao simpatična letnja razonoda. Dame koje ne žele trajne crteže na svom telu opuste se na moru pa požele neki lep, romantični ukras na koži.

Dešava se da isto požele i deca, a majke pristaju da se deca tetoviraju kanom ne znajući da to može da se pretvori u veliku neprijatnost. 

Upravo to se desilo voditeljki Ani Mihajlovski kojoj su se mnogi javili kad je opisala svoje iskustvo na društvenim mrežama. 

tetovaza kanom.jpg
Shutterstock  

"Mojoj ćerki nakon dve godine ostala je Helou Kiti na nozi, iako se skinula boja. Rađena je kanom na plaži", "Mom sinu je odmah ostao ožiljak, kao da je sprženo sve. Mnogo se kajem što sam to dozvolila",

"Moja ćerka ima ožiljak nekoliko poslednjih meseci", "Imam iskustvo sa tetovažom i treba reći javnosti, da je to reakcija na kanu. Osip i crvenilo po celom telu", neki su od komentara koje su ostavili Ani Mihajlovski.

Ana je detetu dozvolia da uradi tetovažu kanom, koja obično izbledi  za dve nedelje. Međutim, tada se javi crvenilo i to u istom obliku u kojem je ranije bio crtež, pa je veza jasna. 

tetovaza kanom 2.jpg
Shutterstock  

Dermatolozi kažu da je se može javiti i reakcija na kanu, ali i na sastojke koji se u boju dodaju, pa je potrebno da se sva količina hemije izbaci iz kože da bi nestali osip, crvenilo pa i kraste. 

Treba se javiti lekaru kako bi prepisao odgovarajuće lekove.