Iako su joj uloge supruge i majke omiljene, Jelena Đoković s ponosom nosi i sve one ostale - ulogu direktorke Fondacije "Novak Đoković", kao i velike humanitarke i društvene aktivistkinje.

Budući da je od početka njihove ljubavi fokus na Noletu, kao najboljem srpskom i jednom od najboljih svetskih tenisera, Jelena je priznala da joj je nekada smetala činjenica da je u javnosti uvek bila u drugom planu.

"Biće hrabro od mene što ovo kažem pred milionima, ali pokušavala sam da se takmičim s Noletom. Mislila sam da ne dobijam dovoljno priznanja koja zaslužujem, a da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini", rekla je ona za "Story" i dodala:

"Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju prostora da progovore, da se pokažu, i postoji stereotip o ženama sportista, kako treba da izgledaju i da se ponašaju. Nekada me je bolelo što sam prepoznata samo kao njegova supruga, sad to nosim s ponosom."

novak djokovic jelena djokovic
Profimedia 

Jelena Đoković progovorila je i o borbi sa anksioznošću, koja je danas veoma česta, a sa kojom se i sama susrela.

"Ponekad sam se osećala preopterećeno, što je mnogo uticalo na moje rezultate i otvorenost za nova iskustva, učenje i prijateljstva. Anksioznost i stres nisu šala", iskrena je bila ona.

Kako je priznala, u jednom trenutku je zanemarila sebe, trudeći se da postigne sve ostale obaveze.

Jelena Đoković na Vimbldonu bila u centru pažnje
Profimedia 

"Bila sam anksiozna, to me uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu da odgovorim na sve potrebe svog muža i dece, a onda sam morala da se suočim sa strahovima. I sreća je što se to dogodilo, jer sam se probudila i shvatila da moram da se posvetim sebi", zaključila je Jelena Đoković.

Podsetimo, Jelena i Novak Đoković u braku su od 2014. godine, iste godine rodio im se sin Stefan, a tri godine kasnije dobili su i ćerku Taru.

Još fotografija Jelene i Novaka pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / jelenadjokovicndf, Profimedia Danas slave godišnjicu braka!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna