Klavijaturista i kompozitor Aleksandar Banjac iznenada je preminuo 28. aprila 2021. godine, a njegov odlazak šokirao je njegove prijatelje i saradnike. Iako je imao tek 46 godina ostavio je veliki trag u muzici, a imao je i brojne planove. I Jelena Tomašević želela je da sarađuje sa njim, ali ih je smrt pretekla.  

"Najviše žalim za tim što nisam više snimala sa dragim Aleksandrom Banjcem. To je moj dragi dugogodišnji prijatelj i saradnik iz benda, vrhunski muzičar i pijanista koji je, nažalost, prošle godine preminuo. Svi smo još u neverici i velikoj žalosti. Oni koji su imali prilike da ga upoznaju ili sarađuju s njim svedoče da je bio vrhunski umetnik i divan čovek. Imali smo mnogo zajedničkih planova i žao mi je što ih nismo ostvarili", rekla je za "Kurir" Jelena koja smatra da lek za ljudski gubitak ne postoji.

"Inače je ovo mnogo težak period i ne postoji osoba koja nije izgubila nekog voljenog, člana porodice ili prijatelja. Ne postoji lek za ljudski gubitak osim da se čovek dobro isplače i da se moli za one koji su odavde otišli. Verujem u život posle smrti i da ćemo se jednog dana opet sresti na nebu. Za narednih deset godina želim samo da budemo zdravi i svi na okupu", rekla je Jelena i priznala da bi volela da je njena muzika nadživi. 

"Nedavno sam na festivalu u Herceg Novom izvela pesmu 'Ne žalim', za koju je muziku i aranžman uradio Darko Dimitrov, a tekst napisao Vladimir Danilović. Darko je želeo da pesmu isproducira u dve verzije, za baladu sam snimila spot, a postoji i remiks verzija koja se nalazi na Jutjubu. Oduševljena sam reakcijom publike. Volela bih da moja muzika živi i za sto godina. Verujem da ću za života ostaviti još traga i da će to biti nešto čime će se moji unučići i buduće generacije zaista ponositi.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna