Da majke vaspitavaju svoju decu, onako kako su njih vaspitavali roditelji često je istina, ali Jelena Bačić Alimpić se ne uklapa u ovaj šablon. Voditeljka i spisateljica nikada nije želela prema sinu i ćerki da se ponaša, onako kako se prema njoj ponašala njena majka. Nije želela da bude “mama-žrtva”, a ono što je radila za decu, kako kaže, radila je iz ljubavi.

"Često sam ćerki govorila: 'Čim ti zaličim na moju majku, lupi mi šamar'. Zaista sam se trudila da decu pravilno usmeravam, oni su čestiti i izuzetno vaspitani i ozbiljni mladi ljudi i oni su moj ponos, ja nisam mama žrtva. Mogu reći da sam dobra mama i ne govorim ovo u kontekstu žrtve, jer je moja majka to stalno radila. Čitavog života je bila žrtva. Ja nisam. Ja sam želela svoju decu, ja ih obožavam i sve što sam im dala i što im dajem, to je bilo iz ogromne ljubavi, a ne iz žrtve", rekla je Jelena za emisiju "Male Stvari" Snezane Dakić, a onda se i dotakla teške odluke koju je donela kada je napustila siguran posao na televiziji.

 "Do tada sam sve potiskivala: imala sam malu decu i svakoga dana putovala iz Novog Sada za Beograd na posao. Pucala sam po šavovima. Lagano, gotovo neosetno, počele su mučnine kada treba da idem na posao, bukvalno se fizički manifestovalo. Dobila sam erozije na omotaču želuca, pukao mi je omotač, bilo je baš gadno i fizički i psihički", bila je iskrena spisateljica i priznala koliko joj je u tim ptekim trenucima bila važna podrška porodice.:

"Imala sam kredit za stan na moje ime, dvoje dece koje školujem, došla sam kući jednog dana i rekla suprugu i deci: ja ne mogu više! Ili ću dati otkaz, ili ću umreti! Osećam se kao raspolućena, kao da ne mogu. Suprug je rekao: 'nikakav problem! Ako treba prodaćemo stan, isplatiti kredit i uzeti manji!'. Sin je rekao: 'bravo, mama! Konačno', a ćerka: 'meni je važno da ti budes srećna'. U takvim momentima izuzetno je važna podrška porodice!", rekla je Jelena koja je u septembru 2021. godine oženila sina Marka. Za sinovljevu izabranicu imala je samo reči hvale.

"Obožavan Ninu i njenu porodicu. Mladencima nisam davala nikakve savete jer verujem da sami znaju šta im je činiti u zajedničkom životu. Trudiću se da budem najbolja svekrva na svetu. Kad me Nina nazove majkom, srce mi zaigra od sreće. Kao što ja mnogo volim i poštujem svoju svekrvu već 28 godina, sigurna sam da ćemo i nas dve imati odnos pun ljubavi i uzajamnog poštovanja", rekla je za tada za "Gloriju".

Jelena je u skladnom braku od 1994. godine, a njene fotografije sa suprugom pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/jelena_bacic_alimpic Jelena Bačić Alimpić sa mužem

 Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna