Tanja Bošković prošlog meseca napunila je 69 godina, a iako mnogi hvale njenu neprolaznu lepotu, glumica skromno ističe da izgled nikada nije isticala u prvi plan, kao i da, kada je ona počinjala karijeru, on nije ni bio bitan.

"To nije bilo bitno. Bitno je bilo da znate nešto što drugi ne znaju. Da umete da umesite, da uradite, da usrećite, da zaglumite, da se pustite. To je bilo bitno. Danas svi govore o tome kako se izgleda, baš me briga kako izgledam", iskrena je bila Tanja u emisiji "Exkluziv".

Umetnica naglašava da je unutrašnja lepota i energija koju emitujemo daleko važnija od spoljašnjeg izgleda.

"Bitna je vera u Boga, bitna je radost u srcu. Bitna je otvorenost ka ljubavi. Da vas volim, da mogu da vas zagrlim, da bez stida i srama gledam ljude u oči. Da se ponekad i zastidim kad promašim, i to je u redu", rekla je glumica. 

Tanja Bošković
ATA images 

Tanja Bošković tokom leta vreme uglavnom provodi u svojoj oazi mira u Herceg Novom. Ništa drugačije neće biti ni ove godine, a ona ne može da dočeka da krene put mora.

"Sredila sam svoje dvorište u Herceg Novom, sredila sam moju malu ulicu, tamo sam ja domaćin. Ja sam počasni građanin Herceg Novog i vrlo sam srećna zbog toga", s ponosom je istakla Tanja u pomenutoj emisiji. 

Iako je iza nje uspešna karijera duga nekoliko decenija i niz maestralnih uloga, proslavljena umetnica jednom prilikom otkrila je da je otac nije podržavao u nameri da se bavi glumom.

"Oduvek sam znala da za mene nema prepreka. Ili gluma ili mutna Sava. Moja odluka je bila potpuno čvrsta, ali je to išlo iz totalnog neznanja. Džabe je moj pokojni tata govorio: "To je jedan krajnje nesiguran posao. To je zanimanje koje može da bude dobro, ako budeš vrhunska, ali nije uvek sve u tvojim rukama". Shvatila sam da ne želim da pregovaram sa roditeljima ni o jednom drugom fakultetu. Kod nas se u porodici puno razgovaralo i morali smo da imamo argumente za nešto što želimo. Međutim, gluma je zaista bila moj izbor tada", ispričala je glumica nedavno u emisiji "Govornica".

Još fotografija Tanje Bošković možete pogledati u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel, ATA images Tanja Bošković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna