"Bal na vodi", "Moj tata na određeno vreme", "Moljac", "Jagode" i "Šta se zgodi kad se ljubav rodi" neki su od naslova sa kojima povezujemo ime Gale Videnović, jedne od naših najlepših glumica kojom su se oduševljavali i muškarci i žene širom regiona.

Bila je prava tinejdžerska zvezda srpskog filma, a mnogi ne znaju da je počela da radi sa 10 godina i, kako je u jednom intervjuu rekla, tada je verovala da sva deca idu u školu i - rade!

Gala je postala popularna zahvaljujući velikom talentu i neverovatnoj lepoti koju je nasledila od bake Čehinje. Zelene oči, plava kosa i blistav ten ostaju zaštitni znak mlade lepotice Ester iz filma koji je obeležio njenu karijeru. Tada je pokazala i svoj poseban karakter, kada je odbila da snima ljubavnu scenu na kojoj je reditelj insistirao.

Došlo je do velike svađe, on je napustio snimanje, a ona pristala da je odigra na drugačiji način, uz prisustvo samo dvoje ljudi - direktora fotografije i sekretarice režije.

Buntovni duh je opstao u Gali i mnogo godina kasnije, kad se preselila u Kaliforniju i bila na pragu holivudske karijere. Zahvaljujući porodičnim prijateljima, mlada gulimica je Malibu smatrala svojom drugom kućom i krenula na audicije uz ambicioznog menadžera. Onda se zaljubila, ostala trudna i odlučila da napravi pauzu u karijeri zbog rođenja sina Demijana.

gala videnovic aleksic
ATA / Antonio Ahel 

"Menadžer Majkl Mekingli mi kaže da treba da nastavim. I ja sam do Demijanovog trećeg meseca išla na kastinge. A onda sam odlučila da ne želim da ostavljam dete Filipinki dok ja idem na audicije", ispričala je Gala svojevremeno. "Kao klinka nisam imala život i ekipu, nego sam jurila na snimanja. I odlučila sam da budem mama. Možda sam odluku donela i na osnovu gledanja Holivuda iz neposredne blizine. Viđala sam te zvezde koje idu u rehab centre i skidaju se sa alkohola, tableta, narkotika... "

Danas Gala Aleksić, vratila se krajem devedesetih godina u Beograd, gde je upoznala ljubav svog života. "Ubrzo sam se udala za Vladimira Aleksića, reditelja sa kojim sam snimala `Metlu bez drške` i dobili smo sina Pavla", ispričala je Gala. Ipak, nije bila sigurna gde pripada.

"Početkom dvehiljaditih sam se vratila u SAD. Kao da sam imala podvojenu ličnost. Kad sam se vratila ovamo, srce mi je ostalo tamo. A ovde mi je porodica. Iskreno, nisam vezana za Beograd, ali za familiju da. Međutim, kad sam jednom prilikom otišla, našla sam istog menadžera i dogovorila se s njim da ponovo radimo zajedno. Ali, nisam se vratila tad kad je trebalo, niti sam ga ikad više pozvala", pričala je Gala. I danas povremeno odlazi u Ameriku, gde živi njen stariji sin.

gala videnovic aleksic 2.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Njen recet za sreću u braku je, kako kaže, jednostavan - komunikacija, poštovanje i ljubav. Kad priča o svojoj karijeri, kaže da nikad sebe nije doživljavala kao lepoticu i da joj je uvek bilo važnije ono "unutra". A "Bal na vodi" je prepustila prošlosti.

"Pre nekoliko godina sam pokušala da ga gledam na televiziji, ali nisam mogla. Prebacila sam kanal. Prošlost treba da ostane u prošlosti", kaže Gala.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna