Debora Džejms, voditeljka koju je cela Velika Britanija podržavala u borbi protiv karcinoma, preminula je u 40. godini, a svoje najdublje saučešće izrazili su i Kejt Midlton i princ Vilijam.

"Toliko smo tužni što smo čuli vest koja lomi srca, o dami Debori", napisali su na svom nalogu na Tviteru. "U mislima smo s njenom decom, porodicom, sa svima koje je volela.

Bila je inspiracija, hrabra žena koja nije prezala ni pred čim, a njeno nasleđe ostaje zauvek", naveli su Vilijam i Kejt potpisavši se, skromno, samo inicijalima.

Deboru, koja je dobila čak i plemićku titulu "dame", Vilijam je posetio prošlog meseca, kako bi pružio posebnu podršku njenom podkastu. Kao i na Instagramu, Debora se trudila da skupi sredstva kako bi se pojačala borba protiv karcinoma debelog creva.

Voditeljka je prošlog meseca poručila svojim pratiocima: "Nisam ja hrabra i ne idem dostojanstveno u smrt. Ja sam samo uplašena devojčica koja radi nešto za šta nema šanse, ali znam da sam zahvalna za život koji sam imala."

Samo 24 sata nakon što je objavila da odlazi kući gde se sprema da umre, njeni pratioci i ljudi širom sveta podstaknuti njenim iskrenim ispovestima o mukama s karcinomom debelog creva, prikupili su više od 1,6 miliona funti za istraživanje ove opake bolesti.

Njena fondacija sada ima više od pet miliona funti, a na Instagramu je njene ispovesti pratilo milion ljudi. Za sobom ostavlja dvoje dece, ćerku i sina.

Izvor: Lepa&Srećna