Snežana Dakić jedna je od retkih javnih ličnosti koja otvoreno govori i o temama koje bi drugi rado prećutali. Kada se razvela bez zadrške je govorila o bračnom krahu, kao i onda kada joj je bilo narušeno zdravlje.

Nedavno joj se dogodila neprijatna situacija kada ju je beskućnik pogodio ciglom u glavu. Na sreću, ona je prošla samo sa lakšim povredama. Snežana tvrdi da je navikla da kroz život ide hrabro i da su borbe sastavni deo njenog života.

"Ja bih rekla da se ja borim celog života i to nikad nije prestalo. Borba je velika! Ali kad razmislim, i pre nego što sam bila svesna, ja sam se borila za svoj život jer mi je dva puta bila obmotana pupčana vrpca oko vrata kada je mama konačno, posle devet godina čekanja me dobila. Takođe, moja velika borba, iako nisam bila toga svesna, bila je kad mi se pre osam godina 100% zapušila karotida, pa sam išla da se to stentira. Ali dobro, super, Bog me pogledao", rekla je "Premijeru" Snežana koja je pre devet godina "za dlaku" izbegla moždani udar, a spasila ju je odgovornost prema zdravlju na koju tako često zaboravljamo.

"U večernjim satima osetila sam stezanje u dubini ždrela kod grkljana. Neposredno pre toga bila sam na treningu, kada mi se tokom zagrevanja zamaglilo ispred desnog oka. Kako se sve brzo vratilo u normalu, završila sam trening, ali su mi se, dok sam vozila natrag kući, razlivala svetla. Smetali su mi farovi, semafori, osvetljenje na instrument-tabli... Pomislila sam da mi je pao šećer, naročito što mi je posle limunade sa medom bilo dobro. Kasnije su me zaboleli glava i uvo, a sa prednje strane vrata osetila sam tup bol. Popila sam lek, prespavala i ujutru sam se osećala potpuno normalno, rekla je voditeljka tada i dodala:

"U bolnici ‘Dedinje‘ hitno su mi skenirali glavu i vrat i rekli mi da sam imala sreću što se nisam šlogirala. Kada rekonstruišem ceo događaj, da sam bila na treningu, gde sam nekim naglim pokretom mogla da nagnječim krvni sud, oduzela sam se od straha. Kad mislite da ste potpuno zdravi, a dođete u stanje gde je pitanje života i smrti, iz čista mira i iz odlične forme, nimalo vam nije svejedno. Uputili su me na neurologiju na Urgentnom centru, gde su me primili na odeljenje za moždani udar. Zvuči zaista kao horor film u sat vremena. Najgori deo je što u tom trenutku ne znamo tačno poreklo zakrečenja, a moglo bi biti veoma opasno. To mi je bilo neshvatljivo budući da kod mene ne postoji nijedan faktor rizika: nikada nisam imala povišen holesterol, trigliceride, krvni pritisak. Hranim se zdravo i bavim se sportom. Dakle, primer zdravog života",  objasnila je jednom prilikom Snežana.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna