U pitanju je novi film Dragana Bjelogrlića "Lančana reakcija", a osim što je oslabio, Raša Bukvić je zbog ove uloge i obrijao glavu.

Glumac je sada ispričao da je 10 kilograma skinuo uz pomoć autofagije.

"Svi smo različito pristupili na načine koji su nam bliski. Meni je najlogičnija bila autofagija. Sveo sam obroke na minimum i grupisao sam ih u pet sati u danu, posle 19 časova nisam jeo i posle 48 dana sam izgubio skoro 10 kilograma", otkrio je Bukvić za "Blic".

Autofagija je prirodan proces koji nastaje u organizmu nakon 16 sati gladovanja, odnosno prekida unošenja hrane, nakon čega ćelije, kako bi obezbedile energiju i gradivni materijal, počinju da "jedu", razgrađuju i "recikliraju" oštećene ćelijske delove, organele i proteine.

Tako se uklanjaju sve stare, oštećene, pa i kancerogene ćelije, što organizam štiti od bolesti, prekomerne telesne težine i preranog starenja.

Najčešće se preporučuje da odnos bude 8:16, odnosno da se hrana uzima tokom osam sati, a da se narednih 16 časova ne unosi. Naravno, potrebno je piti dosta vode, a mogu da se koriste i čajevi i kafa, ali bez dodatnih zaslađivača. Takođe, za jači imunitet, neophodno je da se obrati pažnja i na namirnice koje se unose tokom sati kada je dozvoljeno jesti.

Bukvić je dodao i da nije mnogo razmišljao kada mu je ova uloga ponuđena.

"Nisam mnogo razmišljao da li da prihvatim ulogu. Bio sam intrigiran. Čim sam video da je ta priča moguća i da se baš tako i dogodila, to neznanje kod mene i publike, izazvaće saspens. Raduje me da mi je karijera donela situaciju u kojoj mogu da se transformišem. Jako je izazovno i zahtevno. Nisam svestan dokle mogu da doguram, ali verujem da je to jedini pravi put. Delimo sličnosti po upornosti, odgovornosti i količini obaveza koje smo spremni da preuzmemo na sebe. Pokušavam da pobegnem od sebe iz prethodnih izdanja da bih pokušao da uđem u cipele čoveka koji mi možda negde mentalno jeste, ali fizički uopšte nije sličan. Specijalan zadatak, videćemo na jesen da li ću uspeti", iskren je bio glumac.

Film "Lančana reakcija" govori o nuklearnom akcidentu u Vinči 1958. godine. Scenario za film rađen je po romanu Gorana Milašinovića "Slučaj Vinča", koji se zasniva na priči o petoro naučnika koji su zbog nesreće u Vinči, radeći na atomskoj bombi, ozračeni i lečeni na institutu u Parizu.

Tada je 500 Francuza ponudilo svoju koštanu srž srpskim naučnicima za prvu transplataciju ljudskih organa ikada.

Scenario za film potpisuju Vuk Ršumović i Dragan Bjelogrlić, a pored Raše Bukvića u filmu igraju i Predrag Miki Manojlović, Alisa Radaković, Jovan Jovanović, Ognjen Mićović, kao i poznati francuski glumci Aleksis Manenti, Žeremi Laert i Olivije Bartelemi.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna