Sahrana legendarnog pevača Igora Starovića, frontmena grupe "Divlji kesten" održana je danas na beogradskom groblju ''Lešće''. Za poslednji oproštaj od prerano preminulog pevača, okupila su se njegova braća Aleksandar, Boris i Andrej sa porodicama, kao i ostala rodbina i prijatelji. Sahranjen je uz pesmu "Kristina".

Podsetimo, Igor je preminuo 17. maja, od pucanja aneurizme aorte. Prema rečima brata Borisa, Igor sa plućima imao hroničan problem, ali da se bližnjima nije žalio ni na šta.

"Tri meseca je bio u Sokobanji kako bi pokušao da reši problem s plućima. Imao je malo neuredan način života po pitanju ishrane, videlo se to po kilaži. Sve se to nakupilo i odrazilo na srce. Srčana aorta je otišla i tu više nije bilo spasa", ispričao je Igorov brat za Kurir.

Prema Borisovim rečima, iza Igora ostaju njegove pesme i emocije koje nam je poklonio. "Po tome će ga svi zauvek pamtiti. Bio je nestvarno dobar. O njemu nema ko da kaže ružnu reč. Nikom se nije zamerio, bio je van svih estradnih tokova. Nije se u to uklapao nikako", kazao je Boris.

Podsetimo, Igor je u "Divljem kestenu" proveo deset godina, bio i kompozitor i aranžer, a snimili su pet albuma prepunih hitova. Bile su to pesme: "Suze krijem, same teku", "Ti si moja muzika", "Kristina", "Zorane, Zorane", "Gori, gori", "Ni sunca ni kiše" "Nataša" i mnoge druge.

Pevačica Zorana Pavić otkrila je da joj je Igor Starović bio kum, da su zajedno prošli mnoge emotivne i lepe stvari i  jedno u drugo imali bezgranično poverenje. "Imao je stav, bio je sjajna i stabilna ličnost, ovo je takva tuga.

Njegove pesme će trajati zauvek, iza sebe je ostavio veliku muzičku baštinu", kazala je Zorana. "Svi mladi pevači su znali njegove hitove. Dosta smo pričali o emocijama, mogla sam da mu kažem svu svoju intimu i da dobijem dobar savet", rekla je za Republiku Zorana, istakavši da joj je teško da o Igoru priča u prošlom vremenu.

"Kako je njegova i majka još trojice sinova, Andreja, Saše i Borisa po mnogo čemu posebna, za svoju četvoricu je govorila: `Jato dečaka, za skute me držali i otprhnuli'`. Nažalost, došlo je vreme da se jedan ptić iz jata vrati u majčino gnezdo", deo je iz posmrtnog govora nad Igorovim grobom. "Iako je svoje ovozemaljsko putovanje prerano završio, jer nije ostvario mnoge snove, utehu za Igorovu smrt možemo pronaći u bogatoj riznici njegove umetničke duše. On je živ, samo je druga stvarnost u kojoj jesmo, svi mi koji smo ga lično poznavali čuvaćemo ga zauvek u najlepšem sećanju, a verujem da je i on nama sve greške oprostio. Do ponovnog susreta, mirno spavaj naš Igore među anđelima. Nemam snage da te izgubim, ljubav je tamo gde si ti."

Sahrana Igora Starovića: Povorka je krenula Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna