Igor Starović je u bendu "Divlji kesten" godina bio i kompozitor i aranžer, a snimili su pet albuma prepunih hitova. Bile su to pesme: "Suze krijem, same teku", "Ti si moja muzika", "Kristina", "Zorane, Zorane", "Gori, gori", "Ni sunca ni kiše" "Nataša" i mnoge druge. Igor Starović je u svom poslednjem velikom intervjuu progovorio o svojim hitovima, ali i o onom najvećem "Kristina".

"Pesme koje je sama publika odabrala kao najlepše, ali kada bih morao da izdvojim neka to bude ‘Kristina‘, ‘Svrati ponekad‘, ‘Samo da te ne volim‘…ma ne mogu da prestanem da ih nabrajam ", govorio je Igor, a potom i otkrio da li je pesma “Kristina” namenjena nekoj osobi iz tog perioda.

"Zanimljivo pitanje i odgovoriću sasvim iskreno – NE. Kada se osvrnem iza sebe shvatam da su moje pesme imale ambicije anticipirajući karakter, znači nisam pisao i izmaštao ih kao proslediću nekog prethodno emotivnog iskustva, već sam “ušao u film” i zamislio situaciju i emociju koja je proizašla iz neke ljubavi. Sve, ali sve pesme su mi se kasnije nekada i mnogo kasnije događale u mom intimnom životu. Do zadnje strofe i note, zaista. Ali tada kada sam ih stvarao nisu, čudno je to, ali istinito. Verovatno je to i glavni razlog zašto me ne mali broj puta novinari, ali i ljubitelji naše muzike pitaju upravo ovo tvoje pitanje… Iskrene su do poslednje kapi emocije - , rekao je Igor tada.

Kako Kurir saznaje Igor je umro na Drugoj hirurškoj klinici. Muzičaru je pukla aorta, a borba za njegov život trajala je pet dana. U jednom trenutku Igor se osetio bolje, ali je kasnije ipak preminuo.

ATAImages/G.G Pevač grupe "Divlji kesten", Igor Starović preminuo je u 56. godini

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna