Lidija Vukićević i Mitar Mrkela venčali su se 1991. godine, a par se rastao 2000. U braku su dobili dva sina, Andreja i Davida, a glumica je priznala da su se na razvod odučlili jer su emocije među njima izbledele.

"Uvek sam težila toplini, iskrenim emocijama, nikad nisam mogla da podnesem foliranje. Zbog toga sam se i razvela od Mitra Mrkele. Kad sam shvatila da je ljubav između nas prestala, iako su deca, sinovi Andrej i David, bila baš mala, rastali smo se. Smatrala sam da je to pametan potez, jer zbog čega bi neko s nekim gubio vreme ako nema ljubavi. I nije me bilo nimalo strah, posebno što sam znala da postoji nešto bolje i za mene i za moje sinove", rekla je svojevremeno Lidija za magazin "Gloria",a sada i otkrila da nakon razvoda nije radila čak deset godina.

"Nikada nisam gubila sebe. Gluma nije moj život, ona je deo mog života. Najbitnije mi je ono što mi je u kući. Verovatno sam zato i opstala, nisam imala velike uspone i padove, nisam deset godina radila nakon što sam se razvela, ali mi to nije bilo važno. Igrala sam u pozorištu, zarađivala od predstava i bilo mi je važno da sa svojom decom mogu pristojno da živim. Nisam se osećala manje vrednom što se nedeljom uveče ne pojavljujem na televiziji", rekla je glumica za "TV Ekran".

 Izvor: Lepa&Srećna