Ana Đurić Konstrakta još jednom je oduševila Evropu i svet. Ona je pod rednim brojem 24 izvela pesmu "In corpore sano" kojom ove godine predstavlja Srbiju na Evroviziji u Torinu, a baš kao i u polufinalu dobila je gromoglasan aplauz.

Čitava arena pevala je sa Konstraktom stihove "umetnica mora biti zdrava", te izvodila prepoznatljiv performans rukama.

Nastup predstavnice Srbije ispraćen je ovacijama od početka do kraja, a Konstrakta je još jednom opravdala mesto u samom vrhu favorita.

Konstrakta u finalu Evrovizije
Youtube / Printscreen / Eurovision Song Contest 

Nakon što nastupi i poslednja zemlja, Estonija, sledi revijalni deo programa, a zatim glasanje. Pored 25 zemalja koje se takmiče u finalu, pravo glasa ima i 15 zemalja koje su ispale u prvom i drugom polufinalu.

Propozicije su takve da 50 odsto glasova dolazi od stručnog žirija, iz svake države ponaosob, dok 50 odsto čine glasovi publike.

Podsetimo, Konstrakta je pred sam početak finalne večeri prema prognozama kladionica bila u samom vrhu favorita i nalazila se na 6. mestu.

Konstrakta u finalu Evrovizije
Youtube / Printscreen / Eurovision Song Contest 

Najveći konkurenti Konstrakti, prema prognozama kladionica, su Španija (5. mesto), Italija (4. mesto), Velika Britanija (3. mesto), Švedska (2. mesto) i Ukrajina, koja se već nedeljama unazad nalazi na 1. mestu i važi za najvećeg favorita.

Prema pomenutim prognozama najlošije se kotira Nemačka, koja se nalazi na poslednjem, 25. mestu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna