Polufinale za infarkt je rečenica koja najbolje opisuje ono što se sinoć dogodilo u Torinu.  Da li će se naša predstavnica plasirati u finale Evrovizije nismo znali do samog kraja, pa je završnica bila izrazito napeta za Konstraktu i njen tim, kao i za sve one koji su najvijali za Srbiju.

Kad su voditelji konačno, na samom kraju proglašenja predstavnika zemalja koje prolaze u finale, izgovorili "Srbija", Konstrakta se uhvatila za glavu i vrisnula: "Ajde, bre! Jao... Dobro je, OK je!", rekla je Ana Đurić.

Važno je da naglasimo da redosled prolaska u finale ne znači rangiranje po broju glasova koje su zemlje osvojile. Konstraktu i Srbiju organizatori su ostavili za kraj jer je važila za favorita za prolazak, kako bi što više podigli napetost i tenziju.

 Države koje su se sinoć plasirale dalje su: Belgija, Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska, Rumunija i Srbija, pa je tako naša zemlja jedina iz nekadašnje Jugoslavije koja će biti u finalu.

Zemlje koje juče nisu prošle u finale su: Severna Makedonija, Crna Gora, Izrael, Gruzija, San Marino, Irska, Kipar i Malta.

Youtube / Eurovision Song Contest Ana Đurić Konstrakta proglašena je finalistom!

 Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna