Laura Pauzini rođena je 1974. godine u italijanskom gradiću Faenca, a odrasla je u gradu Solarolo, gde je s ocem Fabricijom, muzičarem i pevačem, počela da peva od osme godine u piano baru. Kada je napunila dvanaest godina, izdala je prvu pesmu "I Sogni Di Laura", poluprofesionalni snimak koji datira iz 1987.

Karijera joj je krenula uzlaznom putanjom na festivalu Sanremo, gde se predstavila pesmom "La Solitudine", 1993. godine.

Iste godine izdala je i svoj prvi album koji je nazvala svojim imenom i prezimenom, a godinu dana kasnije objavila je drugi album "Laura" koji je, osim u Italiji, doživeo i veliki uspeh u Francuskoj, pa su joj iz njenog tima savetovali da pokuša da osvoji špansko i latinoameričko tržište. To joj je i pošlo za rukom zahvaljujući hitovima poput "Non c'e" ili "Se Fue".

Njen prvi album na engleskom jeziku zove se "From the Inside", a izdala ga je 2002. godine. Numerom "Surrender" zauzela je prvo mesto Billbordove Dance liste, a i drugi singl na engleskom, "If That's Love" zauzeo je isto mesto poznate lestvice.

Tokom dugogodišnje karijere, Laura je primila dve Svetske muzičke nagrade, 1994. i 2003. za najboljeg italijanskog izvođača, Platinastu nagradu za najprodavanijeg izvođača Evrope, Latin Gremi za najbolji vokal na pop albumu 2005. godine i Gremi za najbolji latino pop album. Laura je ujedno postala i prva pevačica iz Italije koja je osvojila Gremi.

Stajling Laura Pausini voditeljke Evrovizije
Profimedia 

Kao veliki obožavalac Laure Pauzini, Novak Đoković je poželeo da baš ona peva na njegovom venčanju sa suprugom Jelenom, koje je održano u Crnoj Gori 2014. godine. Međutim, prema pisanju medija, Laura je za nastup navodno tražila honorar u iznosu od 220.000 evra, te je Novak odustao od ideje da je angažuje.

Obrazovanje Novaka Đokovića i njegove supruge Jelene intrigira javnost
ATA / Antonio Ahel 

Kada je reč o Laurinom privatnom životu, pevačica je od 2005. godine u ljubavnoj vezi sa svojim gitaristom i umetničkim producentom Paolom Kartom, s kojim ima ćerku Paolu.

Laura nije krila da je vodila tešku borbu za potomstvo, te da je rođenje ćerke 2013. godine bio najvažniji trenutak u njenom životu.

Stajling voditeljke Evrovizije
Instagram/Radior101 

Pre ljubavi sa Paolom Kartom, imala je dve ozbiljne veze - s glumcem Alfredom Cerutijem bila je od 1993. do 2001. godine, a zatim je dve godine bila u vezi s Gabrijelom Parisijem.

Laura Pauzini kao voditeljka Evrovizije ove godine u Torinu scenu deli s Alesandrom Katelanom i Mikom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna