Filmska diva Milena Dravić korača ka 77. godini života, a u svojoj bogatoj karijeri može se pohvaliti velikim brojem filmskih, serijskih i TV ostvarenja.

PROČITAJTE JOŠ: Snežana Savić o mržnji, ljubavi i lepoti: evo kako je lepa glumica postala harizmatična zavodnica (FOTO)

Svojom harizmom, vanserijskim talentom i lepotom mnoge reditelje ostavljala je bez daha, ali i muškarce koji su te godine žudeli da se nađu u njenoj blizini.

Jedan od prvih koji je osvojio srce tada mlade Milene Dravić bio je reditelj Puriša Đorđević koji danas ima 93 godine, i sa oduševljenjem se seća filmske dive.

Kako su se rastali Milena i njen prvi suprug - pročitajte OVDE!

MILENA DRAVIĆ JE IMALA TRI LJUBAVI: evo za koga je glumica bila udata pre Gage Nikolića (FOTO)
LepaiSrecna 

Foto: Zorana Jevtić

PageBreak

Najvažnije u životu je da se ne plašiš. Ja se nikada ničega nisam plašio, blisko mi je ono što je govorio Niče - nije suština u tome da smo bili živi, nego kako smo živeli. Viđam ljude koji su nasmejani i srećni, ponekad sretnem i one bogate. Ali, i jedni i drugi uvek imaju strah koji ne mogu da shvate - prvi se plaše nesrećnih, jer misle da je nesreća "zarazna", a bogati se, po istom principu, plaše siromašnih. Čovek ne sme da se plaši ni kad ostane bez kinte, ni kad ima milione, ni kad ostane bez ljubavi, ni kad ima ljubav. Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još jedino i najviše volim Milenu Dravić - rekao je za "Novosti" Puriša Đorđević.

PROČITAJTE JOŠ: Olivera Katarina ponovo zapevala "Ðelem, đelem": evo kako je slavna glumica osvojila Kanski festival i posle 50 godina (FOTO + VIDEO)

Ko je bio drugi suprug Milene Dravić - pročitajte OVDE!  

MILENA DRAVIĆ JE IMALA TRI LJUBAVI: evo za koga je glumica bila udata pre Gage Nikolića (FOTO)
LepaiSrecna 

Foto: Dragan Kadić

PageBreak

Posle razvoda sa Đorđeviće, s kojim je provela nekoliko godina zajedničkog života, Milena je opet odlučila da izgovori sudbonosno "da" reditelju Vojislavu Kokanu Rakonjcu. Bili su u braku do njegove smrti 1969. godine, kada je preminuo u 34. godini života.

PROČITAJTE JOŠ: Ćerka Slobode Mićalović prvi put pred očima javnosti: glumica objavila divnu sliku svoje devojčice (FOTO)

Milena i Kokan su se upoznali na Radio televiziji Beograd kada su radili zajedno serijal za decu "Laku noć, deco". Prema pisanju tadašnje štampe Kokan Rakonjac je bio slika i prilika pravih beogradskih momaka- naizgled vrlo grub, privlačan za devojke, ali potpuni zanesenjak za film. Bio je u centru tadašnje boemštine. Poznavao je iz sveta umetnosti svakoga ko je trebalo da se poznaje i sa svakim je umeo da uspostavi kontakt.

Šta je Milena izjavila nakon smrti Dragana Nikolića - pročitajte OVDE!

MILENA DRAVIĆ JE IMALA TRI LJUBAVI: evo za koga je glumica bila udata pre Gage Nikolića (FOTO)
LepaiSrecna Author: Foto Damir Dervisagic Copyright: (c) 2016 Damir Dervisagic Software:Adobe Photoshop CS6 (Windows) Created: 2017:02:27 18:36:00

Foto: Damir Dervišagić

PageBreak

Treća i velika ljubav Milena Dravić bio je Dragan Gaga Nikolić. Sa njim je provela najlepše godine svog života.

PROČITAJTE JOŠ: Sloboda Mićalović objavila ljubavno pismo i dobila kritike: evo kako je lepa glumica odgovorila na negativne komentare (FOTO)

" Vreme teče, život prolazi, godine jure, i evo mene pre neko veče sedim, odmaram se. Moga Gage nema evo već godinu dana. A ja sam već nekoliko meseci bolesna. Borim se. Tražim sebi angažman, ponešto pribeležim, telefon zvoni često, izlazim u susret ljudima koliko mogu… S terapeutom radim neophodne vežbe, gledam TV kao nikad dosad, viđam se samo s najbližima. I odjednom, pre neko veče setim se one kese s fotosima iz "Seoba". Začudo, nešto ne vidim Draganove fotke. Ali tu su Pera Božović, Miki Manojlović, Mira Karanović, Aljoša Vučković, Rade Šerbedžija, Voja Brajović, Vladica Milosavljević, Smoki Samardžić, Izabel Iper, koja je onomad rekla „znate, taj film nikada u mojoj zemlji nije prikazan”, i drugi. Odlučim da ta gomila fotosa ne stoji dalje u toj kesi i počnem da ih klasifikujem da bih im svima dala, podelila, poklonila. Biće to lepa uspomena na Sašu, divne ambijente u kojima su radili, na divne kostime… Svi lepi. Spakovala sam svakome. Kvalitetni, izvanredni fotosi. Eto, oni će imati uspomenu, a ja sam imala jedno uzbudljivo, radno veče. Važno je raditi, raditi raditi…

Sećanja, sećanja…" napisala je početkom marta Milena Dravić.

"Može zvučati ovako ili onako, ali zaista je ljubav ta koja je najvažnija. Ona sve leči. Samo treba naći način,"  rekla je pre nekoliko godina Milena Dravić.

Foto: Damir Dervišagić

Tekst: F. Jovanović

Izvor: Blic