Holivudska diva Merilin Monro preminula je u avgustu 1962. godine u 36. godini, a njena lepota i danas impresionira svet. Ona je simbol ženstvenosti 20. veka, a svi detalji njenog života, ali i smrti privlače veliku pažnju javnosti i danas. 

Holivudska ikona  pronađena je mrtva u svom domu u Los Anđelesu. Kako su svojevremeno brojni mediji pisali, u ruci je držala telefonsku slušalicu, kao da je u poslednjim trenucima nekog zvala u pomoć.

Njena smrt podigla je brojne "crvene zastavice" i godinama kasnije se spekulisalo šta stoji iza tragičnog odlaska jedne od najlepše žene svih vremena. Iako je zvanična verzija glasila da je reč o samoubistvu, mnogi su bili uvereni da je uzrok njene smrti povezan sa aferom sa bivšim predsenikom SAD Džonom Kenedijem.

Pitanja o njenim poslednjim danima ne prestaju da se postavljaju - Da li je Džon bio poslednja osoba koju je Merilin pozvala pre nego što je preminula od prekomerne doze pilula za spavanje? Da li je par okonačo aferu jer je izašlo na videlo da je popularna Merlinka bila u vezi i sa njegovim bratom Robertom? Da li je pak Džon rešio da ostavi glumicu jer su njeni ispadi u javnosti štetili njegovom ugledu? Ili je u glumičinu smrt umešana tadašnja Džonova supruga Džeki Kenedi?

Ovo su samo neka od pitanja kojima se bavi Netfliksov novi dokumentarni film "The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes", koji je zasnovan na ažuriranom bestseleru. Ovaj uzbudljivi dokumentarni film sadrži dosad nikad prikazane snimke intervjua s onima koji su Merilinku dobro poznavali. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna