Kako je „Dejli mejl“ preneo 9. oktobra 2013, aukcijskoj kući „Džulijenine aukcije“ neimenovani prodavac je ponudio medicinski dosije američke glumice, koji otkriva da je glumica izvršila estetsku operaciju.

Dokumenta koja je potpisao holivudski hirurg Majkl Gardin i rendgenski snimci slavne lepotice tzv. zlatnog doba Holivuda potvrdili su da je Merilin promenila oblik svoje vilice u periodu između 1950. i 1962. godine.

Kako se menjala njena fizionomija, možete pogledati i uporediti u našoj galeriji slika.

Zdravstveni karton s dokumentacijom koja potvrđuje da je slavna plavuša zatražila ugradnju implanta hrskavice 1950. godine biće ponuđen na aukciji u novembru 2013. godine

Izvršni direktor aukcijske kuće „Džulijenine aukcije“ Martin Nolan izjavio je za Rojters:

„Niko nije ozbiljno razmišljao o tome da bi se Merilin mogla podvrgnuti operaciji. Postojale su spekulacije, doduše, ali mnogi su verovali u njenu lepotu i odbijali su da poveruju da ona nije bila potpuno prirodna.“

„Takođe“, dodao je Nolan, „pedesetih godina prošlog veka estetske operacije nisu bile zastupljene u meri u kojoj su prisutne danas. Ovo je prava novost“, završio je Nolan.

Pomenuti rendgenski snimci nastali su 7. juna 1963. godine, dva meseca pre glumičine smrti, a na njima se mogu videti kosti lica, leva i desna strana nosa i gornji deo usne duplje. Kako „Dejli mejl“ prenosi, zdravstvenu dokumentaciju Merilin Monro dr Gardin je poklonio neimenovanoj osobi, a ova ju je ponudila aukcijskoj kući.

Očekuje se da će ovaj medicinski dosije biti prodat za svotu između petnaest i trideset hiljada dolara.

LepaiSrecna Slavljena prirodna lepota filmske dive dovedena je u pitanje nakon najnovijih informacija koje su pronađene u zdravstvenom kartonu Merilin Monro.