Novak Đoković  je sa samo sedam godina odlučno izjavio da želi da bude najbolji teniser sveta. Na tome je predano radio, pa je škola ostala u drugom planu. Pohađao je Osnovnu školu "Bora Stanković" u beogradskom naselju Banjica. 

Roditelji, Dijana i Srđan, podržavali su ambicije svog prvenca, pa su ga, kad je imao samo 12 godina, upisali na tenisku akademiju Nikole Pilića. Već u 16. godini, Nole je bio profesionalni teniser. Zbog velikih obaveza Novakova formalno obrazovanje je moralo da bude prekinuto.

"Nisu imali razumevanja da on ne može da sedi u školskoj klupi", ispričala je svojevremeno njegova majka Dijana u podkastu "Sportlight". "Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gde je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su ‘s‘ od sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koji će on da savlada", ispričala je Novakova majka.

Novak je suprugu Jelenu, tada Risitić, upoznao 2005. godine u sportskoj gimanziji.  Ona je završila Osnovnu školu Drinka Pavlović u centru Beograda, a kako je ozbiljno trenirala atletiku, nastavila je svoj obrazovni put u Sportskoj gimnaziji. Uspela je da upiše jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, a 2011. odbranila je doktorat na smeru "Luxury Management and Services" Internacionalnog univerziteta u Monaku. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna