Ono što je Vil Smit uradio na dodeli Oskara, bacilo je u senku sve drugo: od nagrađenih, do modnih izdanjima o kojima se obično danima govori. Nakon što je voditelj ceremonije, komičar Kris Rok uputio šalu na račun gubitka kose Džade Pinket Smit, glumac mu je prišao i udario šamar. Javnost je bila šokirana, a mišljenja, po običaju, oprečna. Jedni su branili Vila Smita tvrdivši da je samo želeo da zaštiti suprugu, dok je za druge pokazao da je nasilnik.

Vil Smit se izvinio i činilo se da će sve proći bez posledica, međutim on je sada doneo odluku da napusti je američku Akademiju filmske umetnosti. Oskarom nagrađeni glumac za najbolju mušku ulogu u filmu "Kralj Ričard"  pokajao se zbog onoga što je uradio.

 "Izneverio sam poverenje Akademije. Ostalim nominiranima i pobednicima sam uskratio priliku da slave i uživaju zbog svog izvanrednog uspeha. Napuštam Akademiju i prihvatiću sve buduće posledice koje će Odbor smatrati prikladnima", rekao je Smit koji se osvrnuo i na Krisa Roka.

"Spisak onih koje sam povredio je dug i uključuje Krisa, njegovu porodicu, mnoge moje drage prijatelje, voljene ljude, sve prisutne i svetsku publiku kod kuće", dodao je.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna