Ruska teniserka Marija Šarapova 19. aprila će napuniti tek 35 godina, a njen životni put bio je više nego turbulentan. Roditelji su joj pobegli iz Gomelja nakon radijacije u Černobilju, pa se Marija rodila silom prilika u Sibiru. Da je tenis njen životni poziv, prepoznala je legendarna teniserka Matina Navratilova, koja ju je videla kako igra kada je imala tek šest godina.

Na to je skrenula pažnju Marijinom ocu Juriju Šarapovu, koji se posavetovao s prijateljem, teniserom Jevgenijem  Kafeljnikovim. Sa sedmogodišnjom ćerkom se preselio na Floridu sa 700 dolara, koja je pozajmio od roditelja svoje supruge. Pokazalo se da je Martina bila u pravu - Marija je bila svetski broj 1 uzela je svaki grend slem, osvojila 36 WTA turnira i FedCup, a na račun stavila samo od tenisa 40 miliona dolara.

Šarapova je pokazala odličan smisao za biznis pa je svoje bogatsvo uvećela - prema proceni američkog magazina "Forbs2, 2019. godine iznosilo je 195 miliona dolara.

Od 2018. godine u vezi je s britanskim preduzetnikom Aleksanderom Gilkesom koji je blizak prijatelj kraljevske porodice. Ipak, Marija je često na meti kritika onih koji smatraju da joj je popularnost uvek bila bitnija od sporta.

"Svašta o meni pričaju, između ostalog i da mi je tenis manje važan. Ljudi moji, pa ja još od tinejdžerske dobi imam i slavu i novac. Sa 18 sam bila prva na svetu, osvojila sam sve grend slemove... Mislite da bih se toliko patila sa povredama, trenirala i borila da mi tenis nije ljubav?! Svašta", komentarisala je Šarapova svojevremeno. 

"Izađem na sportsko borilište i svim srcem se borim za pobedu. A glamur... Ma dajte mi dobru hranu, dobro piće i smeh s prijateljima i možemo biti gde god nam je volja, baš me briga za kamere i glamur", rekla je i istakla je da pomaže onoliko koliko može.

"Rodila sam se ovim licem i ovim telom, a trudim se da izgledam što bolje mogu kao svaka žena i svaka osoba. Bogata sam pa pomažem koliko mogu kao svaka normalna osoba. Ali ja sam pre svega profesionalna sportistkinja. A malo je teže biti profesionalna teniserka i Majka Tereza u isto vreme. Pričajte vi šta hoćete, ali to je istina i vi znate da imam pravo", rekla je jednom prilikom.

Profimedia Marija Šarapova

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna