Čuvena kompozitorka Spomenka Kovač preminula je 2006. godine od raka grlića materice. Iza sebe je ostavila reči pesama koje su postale vanvremenske poput "Ti si mi u krvi", "Ove noći jedna žena", "Zlatni dan"... Stvarala je uglavnom u saradnji sa suprugom Kornelijem Kovačem.

Iza Spomenke su ostale velike pesme i tri ćerke Aleksandra, Kristina i Anja. Kristina, koja poslednjih nekoliko godina živi u Švedskoj, prisetila se majke starom porodičnom fotografijom na kojoj su ona i sestra Aleksandra u njenom naručju i driljivim rečima.

"Ne znam kako, to je ta neka nedokučiva magija kojom mama egzistira kroz naše živote; moja mami je uspevala da u isto vreme bude užasno ženstvena, džambas, lafica, pametnjakovićka, štreberka, mangupica, melem, strah i trepet, neko kome nikad nisam rekla neću, moja maza, moje ćebe, moja hrabrost, moja snaga. Od nje sam naučila da budem jaka. Da verujem u sebe, jer je ona verovala u mene a da to nisam ni shvatala, davala mi vetar u leđa, da znam da uvek imam strunjaču na koju ću da padnem, mekani madrac. Nekako je, bez previše reči, uspela da me nauči da uz dovoljno sopstvenog truda, sve može da bude dobro. Zbog nje i njene ljubavi verujem u sebe. Ona je moj par belih, raskošnih krila. Ima u meni sasvim dovoljno nje, za ceo život", napisala je Kristina.

Da 2019. godine život otpočne daleko od rodnog Beograda, Kristinu Kovač su naveli, između ostalog, i zategnuti porodični odnosi. Ona i sestra Aleksandra godinama ne komuniciraju.

"Ja sam najbližu sestru izgubila 1996. godine. Ona je mene izgubila danas. Žao mi je, milion puta sam se pokajala što sam je ikada povredila grubim rečima i stavovima na temu njenog odabira životnog partnera. Znam da joj se ne sviđam. Ne sviđa joj se što sam rodila dete i zapustila talenat i karijeru. Prvo joj se nije svidelo što sam se udala, a onda što sam se razvela, što sam se ugojila, što ne čuvam ljubomorno ugled koji moja porodica ima. Otkako se rodilo, skoro pet godina, moje dete nije imalo tetku, pa je onda šest meseci imalo, a sada opet nema", priznala je Kristina još u septembru 2014. godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna