Lepa Brena potekla je iz velike i složne porodice, a teško je podnela gubitak roditelja za koje je bila veoma vezana. Pevačicin otac Abid 2010. godine doživeo je saobraćajnu nesreću nakon koje je izgubio životnu bitku i to na Brenin rođendan. Samo 4 godine kasnije, na dan porodične slave, Breni je preminula i majka Ifeta.

Otkako je ostala bez svojih najmilijih Brena je retko dolazila u Brčko, mesto u kom je odrasla jer nije mogla da se suoči s uspomenama. Ipak, sada je zajedno sa sestrom Faketom rešila da se vrati u mesto u kojem su stasale.

"Brena se od smrti roditelja retko vraćala u Brčko, teško je podnela njihov gubitak i nije bila spremna da se suoči. Stan u kojem su joj majka i otac živeli je prodala, tako da nekretnina više nema. Ovog leta Brena i Faketa su sa Bobom jahtom krstarile Mediteranom, tokom odmora su se prisetile brojnih uspomena i dogodovština, pa zajedno odlučile da je vreme da se vrate u Brčko", rekao je izvor za Blic i otkrio da je folk zvezdu posebno ganuo susret sa ljudima kojih se seća kada je bila mlada.

"Prošetale su parkovima i ulicama koje pamte od malih nogu, otišle do škole i starog komšiluka, ali posebno emotivno je bilo kada su obilazile drage ljude koji i dalje žive tu, sa kojima nisu izgubile kontakt, a koji su ih odmah prepoznali. Pala je po koja suza, svi su se obradovali Breni i pozvali je u svoj dom. Meštani Brčkog se ponose što je pevačica stasavala i u beli svet otišla iz njihovog kraja, uvek su je čekali raširenih ruku. Pamte je kao veselu, nasmejanu devojku, dobrog vaspitanja i iz fine porodice. Dok su joj roditelji bili živi uvek su pričali o svojoj mezimici, sada im je drago što je ona našla vremena i vratila se", zaključuje izvor.

Brena je često isticala da su joj roditelji bili velika životna podrška, kao i da su učili pravim vrednostima. 

"Negovala se ta hijerarhija da se poštuje otac... Mama je uvek bila oštrija, često smo razgovarali, stalno mi je govorila da budem pametna i ne pravim gluposti. Učila me kako da kuvam, pravim zimnicu, pletem, šijem, čak sam znala da okrečim zidove i da vezem Vilerove goblene. Dan nam je počinjao mirisom kafe i doručka. Više sam bila sa dečacima. Igrali smo žmurke, limun i narandžu, preplivavali Savu... U srednjoj školi sam izlazila do ponoći. Nikada mi neće biti jasno zašto se sada izlazi do šest ujutro - ispričala je jednom prilikom medijima.

  Izvor: Lepa&Srećna