Smrt mlade glumice Dostane Nikolić, publici najpoznatije po ulozi u seriji "Urgentni centar", potresla je celu Srbiju.

Dostana je imala samo 21 godinu, a preminula je nakon borbe s leukemijom. Njena sestra Maša upravo je objavila pretužnu poruku svojoj sestrici:

Ljubavi, prvo sam vrištala a onda zanemela. Ne znam ništa da napišem ili da kažem. Samo vrtim naš poslednji razgovor u glavi kada sam ti rekla da će uskoro sve proći, da će prestati da boli. I prestalo je par sati kasnije. Stalo je sve. Stao je svet. Ne znam kako ćemo dalje, samo znam da moramo.

Volim te zauvek.

Maša je nedavno i ispričala kako je bolest počela kod Dostane. Naime, devojka je prvo uočila modrice po telu, a zatim obavila i laboratorijske analize kojima je otkrivena leukemija. Rak krvi nastaje tako što dođe do nenormalnog povećanja broja belih krvnih zrnaca u perifernoj krvi i mase leukocita u organizmu. Kod obolelih se javljaju anemija, infekcije i krvarenja, a dolazi i do uvećanja limfnih čvorova, jetre i slezine.

Najupečatljiviji simptom je ipak pojava znakova krvarenja po koži u vidu sitnih crvenih tačkica, modrica, ali i krvarenja iz desni. Kod žena može biti dosta produženo menstrualno krvarenje.

Dostana se mesecima borila sa ovom bolešću, a i njene starije kolege su se angažovale u akciji prikupljanja krvi. Nažalost, uprkos svim naporima, ona je izgubila bitku za život.

Izvor: Lepa&Srećna