Za porodicu Marinka Rokvića danas je posebno težak dan, jer bi popularni pevač proslavio 67. rođendan.

Prerano preminulu zvezdu naše narodne muzike ožalila je cela estrada, a i pored zahuktale epidemije korona virusa, mnogi su došli da mu odaju poslednju počast na komemoraciji i sahrani.

Dirljivim govorom od njega se tada oprostio sin Nikola, koji je danas na svom Instagram nalogu objavio i sećanje na oca: "Junače moj, danas bi napunio 68 godina i proslavio 37 godina braka sa tvojom Slavicom! Nedostaje mi tvoj glas, da te čujem, da mi kažeš ”Šine šokole tatin” ili “majkane moj, gde si mi ti”. Nedostaješ… "

Marko s ljubavlju čuva zajedničke snimke sa ocem, pa je danas poštovaocima poklonio jednu pesmu koju su otpevali uz Nikolinu podršku. "Ništa više, nikada, isto biti neće! Tebe meni nema, a nama zauvek ostaješ! Volim te, Mare moj", zabeležio je on.

Supruga Slavica je na svom Instagram nalogu objavila samo jednu fotografiju iz mladosti. Podsetimo, ona ga je negovala do poslednjeg dana, a po njegovoj smrti je zabeležila i ovo:

"Boli i odjednom znam da se sa njom nosim. Nije smrt kad umireš. Već kad voliš nekog, a bez njega ostaješ. Kad sve u tebi utihne, a ti i dalje dišeš, živiš,… Stid zbog slabosti koja nadjačava. Pred tobom zavezanih ruku stojim, nemoćna da priznam poraz. A ti u postelji uzvišen, veličanstven, dostojanstven sa osmehom na licu usnulog i slobodnog poput ptice sa likom svetačkih nijansi. Zagledan u daljinu do koje ne mogu da doprem. I onda kao da čujem tvoje reči: “Slavuju, ne tuguj radosna budi”. Pokušavam dušo, radost u bolu da tražim. Izvini, želela bih, ali je ne pronalazim."

slavica i marinko rokvic u mladosti
Instagram / rokvic.slavica 

Ipak, i ona je objavila poruke svoja dva sina, porodica se i danas drži zajedno!

Kurir / Zorana Jevtić Prijatelji i poštovaoci oprostili su se od pokojnog Marinka Rokvića.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna