Život Željka Samardžića obeležili su brojni lepi ali i teški momenti. Preživeo je ranjavanje, a sa 37 godina je došao iz Mostara u Beograd bez ičega. Ipak, najteže iskustvo mu je smrt majke za koju je bio jako vezan i od koje je nasledio talenat za muziku. Njih dvoje su imali i pesmu koju su zajedno pevali, a koju joj je pevač otpevao pre nego što je umrla.

"Otac nije imao sluha, a majka mi je prelepo pevala. Kroz njenu pesmu sam naučio sve sevdalinke. "Negde u daljini pogled mi se gubi"... Čak sam je i na jednom koncertu otpevao u njenu čast. To je bila godina kada je ona preminula i to mi je bio moralni zadatak. Bilo mi je teško da pevam, grlo mi se steglo", ispričao je za "Kurir" pevač koji se tom pesmom rastao od majke.

"Možda je to čak i pesma sa kojom sam se ja od moje majke rastao. Imala je moždani udar i nije bila svesna. Sećam se kada sam došao u Nikšić da je posetim i držao sam je za ruku i ona mi je rekla: "Gospodine, da li biste me prekrili ćebetom". Kada sam joj rekao da sam ja njen Željko nije me prepoznala. Onda sam joj zapevao tu pesmu. Ja sam počeo, a ona je odjednom došla svesti. To je tako bio bolan i tužan rastanak. Uvek to pamtim. Nedugo posle je ona i preminula - završio je Željko.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna