Popularna glumica Paulina Manov ima disleksiju s kojom se susrela još u osnovnoj školi. Iako dugo nije bila svesna koji problem je muči, dok je slušala jednu emisiju o poteškoćama u čitanju, shvatila je da i ona ima disleksiju

"Nemam dijagnostikovano, zato što u moje vreme, kad sam ja išla u osnovnu školu, osamdesetih godina, nije se znalo da uopšte to postoji i da može da se dijagnostikuje poteškoća u čitanju. Jednostavno se to smatralo – ne znaš da čitaš i to je to. Vežbaj više, radi više, i to je to", ispričala je tokom gostovanja na "RTS-u" glumica kojoj je ovaj poremećaj stvorio mnogo neprijatnosti tokom posla.

"Svaki put kada me neko prozove da pročitam nešto, ja se preznojavam i veoma mi je velika frka, da tako kažem. Veoma velika neprijatnost i teško mi je jako kad moram javno da čitam nepoznat tekst. Kad u tekstu naiđe duža reč – pročitam prvi slog i ne vidim ništa dalje", ispričala je glumica koja uspeva da prebrodi poteškoće.

"I kada imamo čitajuće probe, to je uvek velika naprijatnost jer se preznojavam i ja vidim u očima mojih kolega i reditelja, čitam im u očima da misle – kako smo se zeznuli, ko je ovu ženu pozvao. Pa ona ne ume ni da čita, a kamoli da nešto sad odglumi. I to je veoma neprijatno u početku, i onda ja to vežbam, vežbam, vežbam, da njima pokažem kako ja u stvari znam da čitam. I onda ja navežbavam čitanje. Ja glumim da čitam – ja u stvari naučim napamet i onda kao: – Haaa, kako ja lepo čitam", ispričala je Paulina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna