Čuvena manekenka Tamara Bakić preminula je u svom domu u Beogradu, u 87. godini. Modom je počela da se bavi kada je imala 24 godine i sarađivala je sa svim velikim dizajnerskim imenima bivše Jugoslavije. Tamara je vodila aktivan i zdrav život, mnogo je pešačila, pazila je na ishranu, a volela je i da se druži, kako je govorila, s mlađim svetom.

"Nije mi problem da se penjem uz stepenice. Živim na sedmom spratu i neretko idem peške. Ako ne nosim neke stvari, do petog se popnem s lakoćom, a onda u sporijem tempu pređem i preostala dva. Mnogo pešačim, dnevno pređem četiri-pet kilometara. To je i prilika da se s nekim sretnem, sednem posle u neki kafić. Predstavnici moje generacije slabo šetaju, ali imam mlađe prijatelje koji mi prave društvo. Dok mi se greje voda za kafu, svakog jutra uradim vežbe pet tibetanaca. Prijaju mi. Nikada nisam volela da vežbam u teretani, samo kod kuće. Volim i da plivam, ali ne u bazenu. Nadam se da ću ove godine otići na more, jer prošle nisam zbog korone. Nekad sam bila rekorderka Srbije u plivanju i druga u državi",  govorila je Tamara koja je u rodnom gradu završila je gimnaziju, trenirala plivanje i postala šampionka Srbije u tom sportu.

"Rođena sam u Somboru, a tamo ljudi odmah nauče da plivaju i voze bicikl. Ranije sam bicikl vozila i po Beogradu, ali sada je tolika gužva na ulicama da ne mogu. Prenela sam moj bicikl u Sombor i vozim ga kada sam tamo. Imaju lepo uređene staze za bicikliste i mogu da uživam u vožnji", rekla je ona za "Gloriju" svojevremeno i istakla da se stalno trudila da bude u dobroj formi.

"Čovek mora da se trudi dok je živ, da jednostavno živi život, iskoristi ga do kraja. Moj životni moto je da čovek mora sebe da održava dok živi. Tada vredi živeti. Ja se stalno trudim da budem u treningu. Nekad mi je teško i pomislim: "Kako ću sada?", a onda sebi kažem: "Ajde, možeš ti to" Kada me nešto malo zaboli, ne razmišljam o tome, kada je mnogo hladno ili toplo, isto ne obraćam pažnju i onda mi sve to i ne smeta. Malo me je ova korona unazadila jer nisam mogla da se družim i krećem kako sam navikla", govorila je jugoslovenska modna ikona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna