Glumac Branko Đurić Đura u novoj komediji "Deset u pola" glumi vlasnika ćevabdžinice, a već 16 godina je vegetarijanac. Miris ćevapa mu nije smetao na snimanju, a odluku da ostavi meso doneo je neplanirano, po završetku rada na slovenačkom filmu “Traktor, ljubav i rokenrol”.

"Na kraju snimanja filma ‘Traktor, ljubav i rokenrol‘ napravili smo veliku žurku. Cela ekipa se zabavljala uz prekomurske specijalitete, uglavnom mesne. Razgovarali smo o projektima koji nas čekaju i ja sam se tada setio životinja koje su sa nama provele skoro dva meseca. Upitao sam domaćina šta je sa dve svinje i svim onim kokoškama koje smo imali na setu", ispričao je Đuro koliko je bio šokiran što su se "glumci" našli na stolu.

"On se nasmejao i pokazao na roštilj na kom su se pekle krmenadle, pljeskavice, bataci... U trenutku sam shvatio svu ljudsku licemernost i rekao da nekoliko dana neću jesti meso. ‘Ne mogu valjda pojesti svoje ‘glumce’ posle snimanja‘, pomislio sam", rekao je glumac jednom prilikom za "Gloriju" i istakao da nema nikakvu potrebu za mesom.

"Kada kažem da ne jedem meso, ljudi obično misle da se šalim, a nakon što shvate da je stvarno tako, onda pitaju nešto poput: ‘Pa kako izdržavaš?‘ Veruju da se mi vegetarijanci teškom mukom suzdržavamo da ne uzmemo pljeskavicu ili biftek i retko ko razume da mi se meso jednostavno gadi. To je za mene leš mrtve životinje i ništa me ne privlači da ga stavim u usta. Desi se i da mi tetka, na primer, kad čuje da ne jedem meso, kaže: ‘Pa uzmi onda piletinu!‘ ili ‘Napraviću ti onda kobasice neke‘, rekao je Đura.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna