Jedna šokantna slika Kejt Midlton zabranjena je za upotrebu u medijima, jer je - bez ikakve dozvole - princeza prikazana kao žrtva porodičnog nasilja. U fotošopu, njenom licu su dodate modrice i posekotine, a cilj je - tvrdi autor - plemenit. 

Naime, ova fotomontaža je deo kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama, pa je na sličan način prikazao i špansku kraljicu Leticiju i šeficu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen. Isto je učinjeno i sa slikama podpredsednice SAD Kamale Haris i francuskih političarki Marin Le Pen i Kristine Lagar.

Tvorac je aktivista Aleksandro Palombo, a osim šokiranog britanskog dvora, na njegov rad su reagovali i mnogi na društvenim mrežama. "Nisi uopšte zabavan. Ne koristi slike žena koje ti za to nisu dale dozvolu", poručili su mu.

Uz sliku je bio dodat i natpis: "Prijavila ga je. Ali niko joj nije verovao. Ali ostavili su je samu. Ali niko je nije zaštitio. Ali ipak je na kraju ubijena.

Nasilje nad ženama je nasilje nad ljudskim pravima koje uglavnom ostaje nekažnjeno. Samo nekolicini počinilaca nasilja se sudi a još manje njih bude osuđeno."

Izvor: Lepa&Srećna